|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkouRecept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
        K přípravě Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 TĚSTO:  5 vajec  120g cukru krupice  150g polohrubé mouky  1 lžička prášku do pečiva    NÁPLŇ:  odkrojky z těsta  50g sušených brusinek  50g másla  1 a  1/2 lžíce kakaa  2 - 3 lžíce vaječného likéru  3 lžíce uvařené silné kávy    ŠLEHAČKA:  250 ml smetany ke šlehání  2 Ledové kaštany  1/2 čokolády na vaření - 50g    brusinkový džem, může být i jiný, ale kyselejší  strouhaná čokoláda na ozdobu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkouRecept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou:Den předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice.  Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme.  Na těsto ušleháme bílky, pak za stálého šlehání přisypáváme cukr, přidáme žloutky a ještě chvíli šleháme, nakonec zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 20 min.  Po vychladnutí odřízneme po šířce dva 10cm pásy. Zbytek těsta rozbrobíme do mísy, přidáme brusinky, povolené máslo, kakao, kávu, vaječný likér a vypracujeme vláčnou hmotu.  Oba pásy těsta potřeme džemem, na jeden naneseme brusinkovou hmotu a přiklopíme druhým - džemem dospod.  Vychlazenou šlehačku ušleháme do tuha a potřeme jí nejprve boky a zbytek naneseme navrch řezů. Ozdobíme strouhanou čokoládou a dáme do lednice, lepší jsou až druhý den, pěkně se rozleží.
 
 Poznámka k receptu na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou:
 Radost pohledět na tvoje krásně barevné fotečky a náramně jedlé recepty
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: mysulka  (Lenka)                      Datum vložení: 13.01.2012                      Počet porcí: 10 - 12 ks                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy 
                      Suroviny: TĚSTO:  5 vajec  120g cukru krupice  150g polohrubé mouky  1 lžička prášku do pečiva    NÁPLŇ:  odkrojky z těsta  50g sušených brusinek  50g másla  1 a  1/2 lžíce kakaa  2 - 3 lžíce vaječného likéru  3 lžíce uvařené silné kávy    ŠLEHAČKA:  250 ml smetany ke šlehání  2 Ledové kaštany  1/2 čokolády na vaření - 50g    brusinkový džem, může být i jiný, ale kyselejší  strouhaná čokoláda na ozdobu |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řezy s brusinkovou náplní a pařížskou šlehačkou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |