|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na ProfiterolRecept na Profiterol je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
        K přípravě Profiterol budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 větrníčky: 125gr mléka, 125gr vody, 110gr másla, špetka soli, špetka cukru, 140gr mouky, 5 vajec    krém: 350gr mléka, 150gr smetany, 80gr cukru, 1 vejce +3 žloutky, 40gr kukuř. mouky, vanilkový lusk    čokoládový krém: 250gr čokolády na vaření, 250gr mléka.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na ProfiterolRecept na Profiterol:větrníčky: do kastrůlku dáme mléko s vodou, máslo, sůl a cukr. Jakmile začne vařit vsypeme mouku a hbitě mícháme. Těsto musí být hladké. Necháme vychladnout a pak vešleháme jedno vejce po druhém. Na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky a pečeme při 200 °C asi 30-40 minut(záleží na troubě). Po dobu pečení troubu neotvíráme.    krém: do kastrůlku dáme mléko se smetanou a z vanil. lusku semínka. V misce smíchíme vajíčka s cukrem a kukuř.moukou. Přilijeme trošku vlažného mléka a dobře rozmícháme. Směs nalijeme do ostatního mléka, jakmile začne houstnout a bublat ztáheme z plotny a necháme vychladnout. Občas promícháme.    čokoládový krém: čokoládu rozlámeme na kousky a zalijeme horkým mlékem a vymícháme do hladka.     Větrníčky plníme krémem, dáme do misky a polijeme čokoládou. zdobíme ušlehanou smetanou.
 
 Poznámka k receptu na Profiterol:
 Profiterol je u nás jedno z nejprodávanějších sladkostí v cukrárnách. Já přidávám do čokoládového krému ušlehanou smetanu, mým dětem to chutná víc.  Recept je z řeckého časopisu
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Profiterol, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: marcik  (Marcela)                      Datum vložení: 10.05.2011                      Počet porcí: asi 60 kusů (záleží na velikosti)                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry 
                      Suroviny: větrníčky: 125gr mléka, 125gr vody, 110gr másla, špetka soli, špetka cukru, 140gr mouky, 5 vajec    krém: 350gr mléka, 150gr smetany, 80gr cukru, 1 vejce +3 žloutky, 40gr kukuř. mouky, vanilkový lusk    čokoládový krém: 250gr čokolády na vaření, 250gr mléka |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na profiterol,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Profiterol - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Profiterol
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |