|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Pražské koláčeRecept na Pražské koláče je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Pražské koláče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Těsto: 1/2 kg hladké mouky, špetka soli, 10 dkg cukru,  2 žloutky, 1/4 l mléka, 5dkg droždí, 1,5 dcl oleje.    Drobenka: máslo, cukr, hrubá mouka, vanil.cukr. 1/3 odebrat a do ní přidat  skořici.    Žloutkový krém: 1 l mléka, 4 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru,   1 máslo, rum.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Pražské koláčeRecept na Pražské koláče:Těsto: připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru, lžičky mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít. Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, žloutky, přidáme vzešlý kvásek, olej a zbytek mléka. Důkladně propracujeme a necháme těsto vykynout.    Žloutkový krém: Uvařit pudink z mléka, pudinků a cukru. Po vychladnutí stáhnout škraloup, vyšlehat s 1 máslem a rumem(rum jen pro chuť a vůni)    Po vykynutí těsta tvoříme asi 8mi dekové bochánky, dáme na plech vyložený pečícím papírem po 6 kusech na plech, aby se neslepily a necháme ještě 15 minut kynout. Potom je lehce rukou zploštíme, pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme uprostřed skořicovou drobenkou a okolo světlou drobenkou. Pečeme při teplotě 180 stupňů do zlatova. Po vychladnutí koláče rozkrojíme a plníme žloutkovým krémem. Přiklopíme, pocukrujeme a podáváme.
 
 Poznámka k receptu na Pražské koláče:
 Recept mám od vnučky-cukrářky.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pražské koláče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Iruna  (Irena Buřičová)                      Datum vložení: 24.05.2010                      Počet porcí: 16 kusů                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      Suroviny: Těsto: 1/2 kg hladké mouky, špetka soli, 10 dkg cukru,  2 žloutky, 1/4 l mléka, 5dkg droždí, 1,5 dcl oleje.    Drobenka: máslo, cukr, hrubá mouka, vanil.cukr. 1/3 odebrat a do ní přidat  skořici.    Žloutkový krém: 1 l mléka, 4 vanilkové pudinky, 6 lžic cukru,   1 máslo, rum |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pražské koláče,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pražské koláče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pražské koláče
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |