|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Plněné frgále z pečky - podle BibinkyRecept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Plněné frgále z pečky - podle Bibinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Těsto do DP: 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 lžička soli, 50 g sádla(rozpuštěného), 50 g oleje, citronová kůra, trošku citronové šťávy, 70 g jemného krystalového cukru, 500 g polohrubé mouky, sušené droždí 7 g.    Na plnění: 2 tvarohy, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový pudink, krystalový cukr-jak máme rádi sladké, hrozinky(nemusí být), švestková povidla, 1 lžička rumu.  50 g rozehřátého másla na potření krajů a pocákání frgálů.    Drobenka:máslo(nebo Hera), hrubá mouka, jemný krystalový cukr  (drobenka nemusí být, já jí dávám).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Plněné frgále z pečky - podle BibinkyRecept na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky:Suroviny dáme do pekárny tak jak psáno a dáme na 7-kynutí. Sádlo rozpustíme. Hotové těsto dáme na vál, vůbec nemusíme podsypávat, jelikož se s těsten báječně pracuje a dá se s ním dělat prakticky všechno, rozřízneme ho na 2 kusy(kdo chce frgálů víc, udělá si víc částí). Těsto si malinko dlaní splácneme doprostřed dáme 1/4 tvarohové náplně: smícháme tvarohy s vanilkovým cukrem, práškem pudinku a dáme tolik cukru, kolik nám bude chutnat.  Kolem těsto si shrneme do uzlíku, dáme na plech s pečícím papírem, nebo do dortové formy a dlaněmi roztahujeme do požadované velikosti, vyjde na šířku od kraje ke kraji do kulata a vyjdou tak velké dva. Naznačíme si nožem čtvrtiny a mažeme střídavě z další 1/4 připraveným tvarohem a povidlama rozmíchanýma s rumem a kdo chce přidá si cukr(nepřidávala jsem). Tvarohovou část můžeme posypat hrozinkama a všechno můžeme posypat drobenkou, kterou si uděláme z rozpuštěného másla, cukru a mouky. Kolem dokola potřeme těsto máslem a tím, co nám zbyde pocákáme frgály, dáme péct do vyhřáté trouby na 200 st. a až kraje zhnědnou je upečeno.
 
 Poznámka k receptu na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky:
 Já jim doma soukromně říkám Jihočeské frgále, protože ty jediné a pravé pochází z Moravy a její části Valašska. Já je dělám takto a moc nám chutnají, proto jiné ani nedělám. Náplně mohou být jiné, dle toho, jaká vám chutná-nejlepší prý jsou hruškové, ale já je nikdy nejedla, tak nemohu posoudit. Chci se s váma podělit a můžete tu dobrotu vyzkoušet-vypadá to složitě, ale je to raz dva.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Plněné frgále z pečky - podle Bibinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Bibinka  (Janinka)                      Datum vložení: 04.08.2012                      Počet porcí: 2 velké koláče                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      Suroviny: Těsto do DP: 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 lžička soli, 50 g sádla(rozpuštěného), 50 g oleje, citronová kůra, trošku citronové šťávy, 70 g jemného krystalového cukru, 500 g polohrubé mouky, sušené droždí 7 g.    Na plnění: 2 tvarohy, 2 vanilkové cukry, 1 vanilkový pudink, krystalový cukr-jak máme rádi sladké, hrozinky(nemusí být), švestková povidla, 1 lžička rumu.  50 g rozehřátého másla na potření krajů a pocákání frgálů.    Drobenka:máslo(nebo Hera), hrubá mouka, jemný krystalový cukr  (drobenka nemusí být, já jí dávám) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na plněné frgále z pečky - podle bibinky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Plněné frgále z pečky - podle Bibinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Plněné frgále z pečky - podle Bibinky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |