|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Pečený sladkokyselý pikantní květákRecept na Pečený sladkokyselý pikantní květák je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
        K přípravě Pečený sladkokyselý pikantní květák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 květák rozebraný na menší růžičky  hladká mouka  mléko  olej na potření     Na omáčku:  1PL medu  2PL octa balsamico  2PL sójové omáčky  čerstvý  rozmarýn  drcené chilli dle chuti ( já použila kořenící směs Harissa )  pepř  popř. sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Pečený sladkokyselý pikantní květákRecept na Pečený sladkokyselý pikantní květák:Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké.  Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na palačinky, do kterého jednotlivé růžičky namočíme. Pokládáme je rovnou na plech na naolejovaný pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Když nám těstíčko na povrchu ztuhne, potřeme růžičky olejem. Během pečení otočíme. Pečeme podle velikosti růžiček cca 30 minut.  Mezitím připravíme omáčku smícháním, medu, balsamica, sójovky, posekaného rozmarýnu a koření. Podle sebe případně dokyselíme, dosolíme nebo dosladíme.  Když je květák pečený, lžící ho pomalu poléváme omáčkou, nesmí nám v omáčce plavat, aby se nedusil a dál pekl. Pečeme dalších 5 minut , obrátíme a ještě pokapeme omáčkou, která nám stekla na papír. Troubu vypneme, nastevřeme a necháme dojít.
 
 Poznámka k receptu na Pečený sladkokyselý pikantní květák:
 Recept je z časopisu Albert pod názvem Květákové hot wings ( bez chilli ), ovšem nevím, co s tím mají křidélka společného. Nicméně je to moc dobré :-)    Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pečený sladkokyselý pikantní květák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: 1974andrea                      Datum vložení: 26.07.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Zeleninová jídla 
                      Suroviny: 1 květák rozebraný na menší růžičky  hladká mouka  mléko  olej na potření     Na omáčku:  1PL medu  2PL octa balsamico  2PL sójové omáčky  čerstvý  rozmarýn  drcené chilli dle chuti ( já použila kořenící směs Harissa )  pepř  popř. sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pečený sladkokyselý pikantní květák,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pečený sladkokyselý pikantní květák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pečený sladkokyselý pikantní květák
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |