|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Melounový cheesecakeRecept na Melounový cheesecake je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
        K přípravě Melounový cheesecake budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Na základ:  krabice sušenek "esíček"  máslo - asi 2-3 cm (cca 8 dkg)  Na krém:  1 vanička mascarpone  domácí lučina (překapaná ze dvou velkých jogurtů)  1/4 melounu středně velkého, pokud možno bezsemenného  pár lžic hnědého cukru  1 balení želatiny (z Lidlu)  1 balení želatinového ztužovače.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Melounový cheesecakeRecept na Melounový cheesecake:Z rozmixovaných (rozdrcených) sušenek a másla zpracujte základ, který namačkejte do formy - mám formu velkou 26 cm, můžete použit i menší nebo více sušenek, základ je vysoký cca 0,5 cm, ale stačí to.  Dejte chladit.  Na krém si vymíchejte mascarpone s lučinou.   Meloun pokrájejte a v případně, že nemáte bezsemenný, zbavte pecek a rozmixujte.  Rozmixovaný meloun zahřejeme, nasypeme cukr dle chuti (určitě ne moc, meloun je sladidlo sám o sobě) odstavíme a přidáme želatinu a necháme vychladnout. Rozmixovaného melounu je cc 1 litr.  Vychladlou melounovou směs vlijte k té jogurtové, promíchejte. Dle návodu si připravte želatinový ztužovač a do směsi vmíchejte - já vše šlehala. Ihned vlijeme na připravený základ.  A teď už jenom chladíme, chladíme a chladíme. Budete překvapeni, jak to ztuhne rychle, po pár hodinkách už si můžete pochutnávat na růžovém dortu :-)
 
 Poznámka k receptu na Melounový cheesecake:
 Pokud přemýšlíte, co sladkého kromě zmrzliny by vás mohlo v letních dnech osvěžit, pak je to rozhodně tenhle cheesecake. Díky melounu je úžasně nadýchaný a lehký. A co víc, je to i s bonusem, především pro milovníky růžové barvy.    Zdroj: kulturní kulinárium
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Melounový cheesecake, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: hosta                      Datum vložení: 20.10.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené 
                      Suroviny: Na základ:  krabice sušenek "esíček"  máslo - asi 2-3 cm (cca 8 dkg)  Na krém:  1 vanička mascarpone  domácí lučina (překapaná ze dvou velkých jogurtů)  1/4 melounu středně velkého, pokud možno bezsemenného  pár lžic hnědého cukru  1 balení želatiny (z Lidlu)  1 balení želatinového ztužovače |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na melounový cheesecake,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Melounový cheesecake - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Melounový cheesecake
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |