|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Medailónky s grilovanou zeleninouRecept na Medailónky s grilovanou zeleninou je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Medailónky s grilovanou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 8 bravčových medailónikov, biela časť z 1 póru  Marináda : 3 lyžice oleja, 3 lyžice sójovej omáčky, malý kúsoček  zázvoru ( asi 1 cm ), 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kapary, štipka soli  Zemiaky : 1 kg zemiakov, soľ, rasca ( kmín ), 2 lyžice oleja s cesnakom  Zelenina : 1 baklažán, 1 cuketa, čerstvá  bazalka, olej s cesnakom,  soľ.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Medailónky s grilovanou zeleninouRecept na Medailónky s grilovanou zeleninou:Zázvor najemno nastrúhame, prelisujeme cesnak, pridáme olej, sójovú omáčku, kapary a soľ, dobre premiešame a vložíme medailónky. Mäso marinujeme v chladničke asi 2 hodiny.  Medzitým zemiaky kefkou vydrhneme a neošúpané ich narežeme na plátky asi 3 – 4 mm hrubé. Premiešame s 2 lyžicami oleja s cesnakom a rozložíme ich na plech vystlaný pečiacim papierom. Jemne osolíme a posypeme rascou. Grilujeme asi 10 – 15 minút.  Baklažán a cuketu narežeme na kolieska, posypeme sekanou bazalkou a pokvapkáme olejom s cesnakom. Osolíme a ihneď vložíme do rúry grilovať ( nesolíme dopredu ).   Mäso vyberieme z marinády a na troške oleja ho smažíme na panvici z každej strany 3 – 5 minút, podľa toho, ako prepečené mäso chceme. Opečené mäso vyberieme na tanier a udržujeme v teple. Do výpeku vylejeme zvyšok marinády, vložíme na kolieska narezaný pór a za stáleho miešania 3 minúty na silnom plameni restujeme.   Medailónky podávame obložené grilovanou zeleninou a zemiakmi a orestovaným pórom.
 
 Poznámka k receptu na Medailónky s grilovanou zeleninou:
 Používam doma robený olej s cesnakom podľa tohto receptu   http://www.toprecepty.cz/recept/19967-ochucene-ole...,   ale ak ho nemáme, použijeme obyčajný olej s prelisovaným strúčikom cesnaku.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medailónky s grilovanou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: tejaja                      Datum vložení: 22.11.2011                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: 8 bravčových medailónikov, biela časť z 1 póru  Marináda : 3 lyžice oleja, 3 lyžice sójovej omáčky, malý kúsoček  zázvoru ( asi 1 cm ), 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kapary, štipka soli  Zemiaky : 1 kg zemiakov, soľ, rasca ( kmín ), 2 lyžice oleja s cesnakom  Zelenina : 1 baklažán, 1 cuketa, čerstvá  bazalka, olej s cesnakom,  soľ |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medailónky s grilovanou zeleninou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medailónky s grilovanou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medailónky s grilovanou zeleninou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |