| Recept na Marcipánovo skořicové uzlyRecept na Marcipánovo skořicové uzly je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Marcipánovo skořicové uzly budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 - 5 dl mléka  -1 droždí  -150 g másla o pokojové teplotě  -1 dl krupicového cukru  -½ lžičky soli  2 lžičky mletého  kardamonu  -14 dl hladké mouky  Náplň: - 50 g másla o pokojové teplotě  -250 g marcipánu  -2 lžíce mleté  skořice  Na Ozdobu: - vejce  -cukr krystal.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na Marcipánovo skořicové uzlyRecept na Marcipánovo skořicové uzly:1. Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom a většinu mouky. Dřevěnou vařečkou za 6-7 minut důkladně vypracujte hladké a pružné těsto. Těsto zakryjte víkem nebo čistou utěrkou a nechte je asi 30 minut kynout, dokud nezíská dvojnásobný objem.   2. Těsto smáčkněte, vložte na pomoučený vál a krátce propracujte. Připravte si náplň – smíchejte všechny suroviny. Těsto rozdělte na 2 díly, z nichž vyválíte 2 obdélníky. Oba obdélníky potřete náplní.   3. Těsto přeložte na dlouhé straně na půl a vyřízněte z něj 2 cm široké proužky. Jednotlivé proužky stočte podélně do spirály a smotejte do volného uzlu.     4. Hotové uzly položte na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte je 40 minut kynout. Mezitím předehřejte troubu na 250°C.   5. Opatrně smáčkněte jeden uzel. Pokud se po smáčknutí těsto opět vrátí do původního tvaru, je proces kynutí dokončený. Uzel potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem. Pečte je 5-10 minut uprostřed trouby. Po upečení položte uzly na mřížku, zakryjte je utěrkou a nechte vychladnout.
 
 Poznámka k receptu na Marcipánovo skořicové uzly:
 mleko ani moc horke ani studene prostě tak akorád :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marcipánovo skořicové uzly, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: SKADINKA                      Datum vložení: 21.12.2014                      Počet porcí: 30                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      Suroviny: - 5 dl mléka  -1 droždí  -150 g másla o pokojové teplotě  -1 dl krupicového cukru  -½ lžičky soli  2 lžičky mletého  kardamonu  -14 dl hladké mouky  Náplň: - 50 g másla o pokojové teplotě  -250 g marcipánu  -2 lžíce mleté  skořice  Na Ozdobu: - vejce  -cukr krystal |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marcipánovo skořicové uzly,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marcipánovo skořicové uzly - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marcipánovo skořicové uzly
 
 
 | 
    
      | 
 |