|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelímRecept na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím je zařazen v kategorii drůbeží maso.
        K přípravě Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 5 krůtích (kuřecích) řízků, sůl, pepř, 80 g tuku, 1 střední cibule, 30 g hladké mouky, 40 g rajčatového protlaku, 1 PL hořčice (jinak podle chuti), 2-3 stroužky česneku, 1 kostka bujónu  Nádivka : 50 g slaniny, 150 g kysaného zelí, pepř, 1 brambor, 1 menší červená kapie (špičatá s tenkou dužninou), 3 nožičky tenkých párků.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelímRecept na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím:Spácháme nádivku, aby vychladla :  Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme překrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce podusíme. Necháme vychladnout a přidáme jemně nastrouhaný brambor (slejeme vodu) a promícháme.  Maso naklepeme, osolíme, mírně opepříme a potřeme nádivkou. Doprostřed dáme kousek (1/2) oloupaného párku, smotáme a upevníme.  Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli do růžova, necháme na ní zatáhnout závitky, podlejeme je a dusíme do měkka. V průběhu dušení přidáme bujón. Měkké závitky vyjmeme a šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme hl. moukou a zalijeme vodou. Přidáme rajčatový protlak, hořčici a česnek a šťávu provaříme. Nakonec ji dochutíme podle potřeby solí a přecedíme na závitky a společně necháme projít varem.
 
 Poznámka k receptu na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím:
 Kdo má radši sladší zelí, může si do nádivky přidat cukr. Já dávám jenom kapii, která je sladká dost. :D
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Bohuna                      Datum vložení: 08.05.2012                      Počet porcí: 5                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Drůbeží maso 
                      Suroviny: 5 krůtích (kuřecích) řízků, sůl, pepř, 80 g tuku, 1 střední cibule, 30 g hladké mouky, 40 g rajčatového protlaku, 1 PL hořčice (jinak podle chuti), 2-3 stroužky česneku, 1 kostka bujónu  Nádivka : 50 g slaniny, 150 g kysaného zelí, pepř, 1 brambor, 1 menší červená kapie (špičatá s tenkou dužninou), 3 nožičky tenkých párků |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |