|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora) je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 králík, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 pálivá paprička (nejlépe čerstvá), 10 bobkových listů, šalvěj a  rozmarýn (po 1 vrchovaté lžičce sušené bylinky nebo 2 lžičky čerstvé), asi 6 dl bílého suchého vína, sůl, hrst černých oliv, 6 lžic bílého vinného octa..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)Recept na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora):Králíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně přes noc. Maso ve víně zkřehne a pak nevyžaduje tak dlouhou tepelnou úpravu.    V  pánvi s vysokým okrajem nebo kastrolu rozpálíme olej, vložíme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, nasekanou papričku, bylinky a smažíme pozorně, aby se bylinky ani česnek nepřipálily, bylo by to hořké. Žlučníkáři a nepřátelé česneku dají česnek jen rozpůlený a po opečení vyjmou. Pak vložíme okapané kousky masa, opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo, zalijeme zbylým vínem, osolíme a dusíme doměkka. V průběhu procesu kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme vínem. Ke konci dušení přihodíme olivy.    K měkkému masu nalijeme ocet, rozpálíme sporák na nejvyšší stupeň a prudce tekutinu odpaříme, králík tím chytně i barvičku. Na dně kastrolu zbyde jen zahoustlý voňavý sosík. Komu by se nedařilo, může dát králíka osmahnout do trouby, jen aby chytl barvu.    Podáváme nejlépe s křupavým bílým chlebem, ale mohou být i brambory nebo rýže.
 
 Poznámka k receptu na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora):
 Vařila jsem podle knihy Evy Rýznerové Říkal jsi ti amo    http://www.mlsoty.estranky.cz/
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: zizala                      Datum vložení: 06.03.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: 1 králík, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 pálivá paprička (nejlépe čerstvá), 10 bobkových listů, šalvěj a  rozmarýn (po 1 vrchovaté lžičce sušené bylinky nebo 2 lžičky čerstvé), asi 6 dl bílého suchého vína, sůl, hrst černých oliv, 6 lžic bílého vinného octa. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík po myslivecku (coniglio alla cacciatora),
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |