|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Koláč s rebarborou a nektarinkamiRecept na Koláč s rebarborou a nektarinkami je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Koláč s rebarborou a nektarinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500 g očištěné a na kousky nakrájené rebarbory, 700 g vypeckovaných a na kostičky nakrájených nektarinek (já měla 12 kusů), 250 g tuku, 7 vajec,  celkem  300 g ovocného cukru (fruktoza), 30 g diacukru Clara na pečení (celé lze nahradit asi 350 g cukru krupice), 6 mletých hřebíčků, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 60 g Solamylu, 200 ml smetany, citronová kůra a štáva z půlky malého citronku, tuk a kokos nebo mouka na vymazání plechu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Koláč s rebarborou a nektarinkamiRecept na Koláč s rebarborou a nektarinkami:Na kousky nakrájenou rebarboru dáme do misky a promícháme se 60 g fruktozy (nebo 100 g cukr krupice) a mletým hřebíčkem a necháme v chladu „marinovat“ asi 50 min. Nektarinky rovněž nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou a odložíme do chladu.     Tuk ušleháme do pěny s 200 g  fruktozy a 30 g diacukru Clara( nebo 250 g cukru krupice), postupně zašleháváme 4 celá vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solamylem, citronovou kůrou a opatrně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na vymazaný vysypaný plech (stačí s nízkým okrajem) a na těsto poklademe kousky rebarbory a nektarinek (nejprve necháme přebytečnou šťávu vykapat, scedit).     3 Zbylá vejce rozdělíme na žloutek a bílek. 3 žloutky rozšleháme se smetanou a polijeme povrch těsta s ovocem. Upečeme koláč v předehřáté troubě na 20 °C asi 35 min. Ze zbylých 3 bílků ušleháme sníh se zbytkem cukru, přidáme citronovou šťávu. Zhruba po těch 35 minutách plech velmi opatrně vyndáme a pokryjeme jej sněhovými kopečky, které vykrajujeme třeba lžičkou. Opatrně vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 7 minut do zrůžovění.    Uvádím záměrně i diacukr, aby mohli i diabetici – jinak ovocný cukr -  fruktoza je celkově zdravější pro všechny.    Recept vznikl díky nutnosti okamžitě likvidovat nektarinky a rebarboru. Inspirací byl pro mě koláč z broskví a rebarbory např. na www.expresskuchařka.cz a jiné
 
 Poznámka k receptu na Koláč s rebarborou a nektarinkami:
 Mně se sníh nepovedl „díky zatoulanému kousíčku žloutku“, proto fotka úplně neodpovídá popisu, ale měly by být znatelné takové sněhové čepičky (něco jako bezé), i když já mám jen polotuhý sníh, přesto to chutná velmi dobře.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koláč s rebarborou a nektarinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: spagetka                      Datum vložení: 18.08.2009                      Počet porcí: 6 - 8                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      Suroviny: 500 g očištěné a na kousky nakrájené rebarbory, 700 g vypeckovaných a na kostičky nakrájených nektarinek (já měla 12 kusů), 250 g tuku, 7 vajec,  celkem  300 g ovocného cukru (fruktoza), 30 g diacukru Clara na pečení (celé lze nahradit asi 350 g cukru krupice), 6 mletých hřebíčků, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 60 g Solamylu, 200 ml smetany, citronová kůra a štáva z půlky malého citronku, tuk a kokos nebo mouka na vymazání plechu |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koláč s rebarborou a nektarinkami,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koláč s rebarborou a nektarinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koláč s rebarborou a nektarinkami
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |