|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kokosový koláč s mangovým krémemRecept na Kokosový koláč s mangovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
        K přípravě Kokosový koláč s mangovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Těsto:  -50 g strouhaného kokosu  -100 g hladké mouky  -100 g studeného másla  -40 g moučkového cukru  -¼ lžičky soli    Krém:  -1 lžička práškové želatiny  -1 zralé mango  -40 g cukru  -3 lžíce citrónové šťávy  -4 žloutky  -60 g studeného másla    -drobné ovoce na ozdobení (nemusí být).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kokosový koláč s mangovým krémemRecept na Kokosový koláč s mangovým krémem:Těsto:  Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme kokos a dáme ho opražit do předehřáté trouby na 180°C asi 5 minut. Kokos jednou promícháme, aby se všechen opražil. Když má zlatavou barvu vyndáme ho z trouby a necháme vystydnout.  Z vychladlého kokosu, prosáté mouky, studeného másla pokrájeného na kousky, cukru a soli vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na půl hodiny do lednice.   Formu (nejlépe s odnímatelným dnem) o průměru 23 centimetrů vymažeme máslem.   Vychladlé těsto rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské fólie na velikost formy a vyložíme jím vymazanou formu. Těsto které přesahuje formu ořízneme a ze zbytků vytvarujeme sušenky, které dáme péct společně s koláčem.  Na těsto položíme pečící papír a zatížíme ho luštěninami (aby se těsto při pečení nezvedalo a aby nesjelo z boků formy). Takto připravenou formu s těstem dáme do předehřáté trouby na 180°C na 10-15 minut. Poté odstraníme papír s luštěninami a dopečeme koláč dozlatava. Po upečení necháme zcela vychladit.    Krém:  V 1 lžíci studené vody namočíme želatinu.  Žloutky oddělíme od bílků.  Ztuhlé máslo nakrájíme na malinké kousíčky a dáme ho opět do lednice.  Mango oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme ho na kousky.  K mangu přidáme cukr, citronovou šťávu a rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme žloutky a vše znovu rozmixujeme.  Rozmixovanou směs propasírujeme přes husté síto.  Nádobu s propasírovanou směsí dáme do kastrolu s horkou vodou, tak aby se dno nádoby s mangovou směsí nedotýkalo vody.  Za stálého šlehání zahříváme nad párou. Teplota směsi by neměla překročit 80°C. Do již teplé mangové směsi přidáme nabobtnalou želatinu. Pokračujeme ve šlehání dokud se želatina nerozpustí. Celý tento proces trvá 10-15 minut.  Poté sundáme mangovou směs z ohně a do teplého postupně zašleháváme máslo, kousek po kousku. V žádném případě nedáváme všechno máslo najednou.   Hotový krém necháme mírně zchladnout a poté ho přemístníme na vychladlý kokosový základ. Když je krém úplně vychladlý dáme koláč do lednice, kde ho necháme ztuhnout do druhého dne.  Druhý den můžeme koláč ozdobit drobným ovocem a podávat.
 
 Poznámka k receptu na Kokosový koláč s mangovým krémem:
 Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kokosový koláč s mangovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Miquel                      Datum vložení: 21.05.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní 
                      Suroviny: Těsto:  -50 g strouhaného kokosu  -100 g hladké mouky  -100 g studeného másla  -40 g moučkového cukru  -¼ lžičky soli    Krém:  -1 lžička práškové želatiny  -1 zralé mango  -40 g cukru  -3 lžíce citrónové šťávy  -4 žloutky  -60 g studeného másla    -drobné ovoce na ozdobení (nemusí být) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kokosový koláč s mangovým krémem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kokosový koláč s mangovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kokosový koláč s mangovým krémem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |