|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kaštanová polévkaRecept na Kaštanová polévka je zařazen v kategorii polévky.
        K přípravě Kaštanová polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 400g jedlých kaštanů  1 středně velká celerová bulva  1 petržel¨  2 střední mrkve  1/2 pórku  2 cibule  1 svazek petrželové natě  3 stroužky česneku  5 lžic másla  100ml zakysané smetany  1 litr zeleninového vývaru  pepř  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kaštanová polévkaRecept na Kaštanová polévka:Celer oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny, jednu dáme bokem.  Mrkve a petržel oškrábeme a rozpůlíme, pórek omyjeme. Jednu cibuli omyjeme a neloupanou rozčtvrtíme.  Ve velkém hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme na ně všechnu zeleninu a zprudka osmahneme. Po chvíli zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Pak na slabém ohni necháváme probublávat, dokud zelenina nezměkne. Takto připravený vývar scedíme.  Zatímco se dělá vývar nachystáme kaštany. Každý z nich svrchu do kříže nařízneme a pak je dáme na plechu do trouby vyhřáté asi na 200 stupňů. Pečeme 10-15 minut. Následně odstraníme slupky a kaštany rozkrojíme na čtvrtiny. Zbylý kus celeru nakrájíme na menší kostičky, stejně jako zbylou cibuli. Česnek oloupeme.  Ve středním hrnci na zbylém másle zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme celer, česnek a kaštany. Osmahneme a zalijeme 3/4 litru připraveného vývaru. Vaříme, dokud nejsou celer a kaštany měkké, pak rozmixujeme na hladký krém, podle potřeby osolíme a opepříme. Hotovou polévku zjemníme zakysanou smetanou.
 
 Poznámka k receptu na Kaštanová polévka:
 Měla jsem tu pár kaštanů, tak jsem pro ně našla uplatnění. Polévka je zase trošku jiná než jsme zvyklí, ale +
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kaštanová polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Lusima                      Datum vložení: 29.01.2011                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Polévky 
                      Suroviny: 400g jedlých kaštanů  1 středně velká celerová bulva  1 petržel¨  2 střední mrkve  1/2 pórku  2 cibule  1 svazek petrželové natě  3 stroužky česneku  5 lžic másla  100ml zakysané smetany  1 litr zeleninového vývaru  pepř  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kaštanová polévka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kaštanová polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kaštanová polévka
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |