|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na KaramelRecept na Karamel je zařazen v kategorii moučníky - krémy, polevy, náplně.
        K přípravě Karamel budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300 g cukr krystal (krupice)  200 g smetany na šlehání 30%  125 g másla.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na KaramelRecept na Karamel:Do vyššího hrnce nasypeme cukr a necháme zkaramelizovat, já ho sem tam zamíchám, ať se nepřipálí a občas stáhnu z plotny a míchám mimo. Do zkaramelizovaného cukru přidáme máslo a pořád mícháme, až se máslo rozpustí. Přilejeme smetanu, začne bublat (cukr se srazí a ztvrdne, dávat pozor na opaření) a za stálého míchání rozvaříme. Zkaramelizovaný cukr se rozpustí a vznikne řídká omáčka. Omáčku přecedíme přes drátěný cedník do sklenice (se šroubovacím uzávěrem) a necháme vychladnout. Karamel po ztuhnutí má konzistenci husté omáčky. Sklenici s vychladlým karamelem uzavřeme víčkem a dáme do lednice. Podle potřeby odebíráme.    Použití karamelu:  1.Na přípravu polevy.  2.Do různých krémů zašlehat 2-3 polévkové lžíce- karamel musí mít pokojovou teplotu, nezašlehávat přímo z lednice.  3.Na polití palačinek, na šlehačkové poháry, atd-krátce ohřát ve vodní lázni nebo mikrovlnce.
 
 Poznámka k receptu na Karamel:
 Foto postup zde:  zhttp://www.toprecepty.sk/recept/1319-karamel/  Recept mám od kamarádky.  Do hrnce ve kterém jsme karamel vařili nalejeme vodu a necháme odmočit, hrnec bude jak nový.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karamel, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: eva hubova                      Datum vložení: 25.12.2010                      Počet porcí: 1 sklenice-350 ml                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně 
                      Suroviny: 300 g cukr krystal (krupice)  200 g smetany na šlehání 30%  125 g másla |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karamel,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karamel - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karamel
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |