|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Jemné moka řezyRecept na Jemné moka řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
        K přípravě Jemné moka řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Těsto:  120 g polohrubé mouky  4 vejce  80 g cukru  30 g másla  1 vanilkový cukr    Krém:  150 g másla  2 dl mléka  100 g cukru  1 vanilkov pudink  4 lžíce vychladlé silné kávy    Poleva:  100 g krupicového cukru  50 g smetany  0,3 dl vody (malý panák).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Jemné moka řezyRecept na Jemné moka řezy:Nejdříve si uvaříme na krém hustý oslazený pudink. Necháme ho vychladnout a ještě vychladit v lednici. Pak ho vyšleháme elektrickým šlehačem do jemného krému, do kterého zašleháme vychladlou kávu a změklé máslo.  Změklé máslo utřeme s oběma cukry, přidáme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Přidáme prosátou mouku a zlehka promícháme, aby hmota neklesla. Z bílků si uděláme pevný sníh, který na závěr po částech vmícháme do základu těsta.  Připravené těsto rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme. Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200° a pečeme asi 8 minut do světle žluta.  Upečené plát necháme vychladnout a pak z něj opatrně stáhneme papír na pečení. Pomocí ostrého nože plát podélně nakrájíme na tři stejně široké a dlouhé pruhy.  Jeden pruh těsta potřeme vrstvou krému a zakryjeme ho druhým pruhem, který také potřeme vrstvou krému a přitiskneme na něj zlehka poslední pruh. Povrch i strany slepených plátů potřeme zbylým krémem a necháme vychladit.  Karamel připravíme v kastrůlku - za stálého míchání z cukru a vody uvaříme na mírném ohni světle hnědý karamel. Odstavíme ho z ohně, opatrně pomalu přilijeme smetanu a stále mícháme. Polevu nalijeme na ztuhlý moučník, necháme ho vychladit a pak nakrájíme na řezy.
 
 Poznámka k receptu na Jemné moka řezy:
 Recept je z časopisu Vlasta Delikatesy 2006.  Postup vypadá složitě, ale není. :-)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jemné moka řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Pajaja  (Pavlína Kostková)                      Datum vložení: 03.12.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy 
                      Suroviny: Těsto:  120 g polohrubé mouky  4 vejce  80 g cukru  30 g másla  1 vanilkový cukr    Krém:  150 g másla  2 dl mléka  100 g cukru  1 vanilkov pudink  4 lžíce vychladlé silné kávy    Poleva:  100 g krupicového cukru  50 g smetany  0,3 dl vody (malý panák) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jemné moka řezy,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jemné moka řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jemné moka řezy
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |