|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Hrátky s pudinkemRecept na Hrátky s pudinkem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
        K přípravě Hrátky s pudinkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 TĚSTO:  4 vejce  200 g krupicového cukru  1 vanilkový cukr  100 ml horké vody  100 ml oleje  200 g polohrubé mouky  1/2 kyypřicího prášku do pečiva  2 lžíce práškového kakaa    PUDINK:  750 ml mléka  2 lžíce krupicového cukru  2 vanilkové práškové pudinky    KRÉM:  2 zakysané smetany  2 lžíce krupicového cukru    NA DOHOTOVENÍ:  granulované kakao (granko).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Hrátky s pudinkemRecept na Hrátky s pudinkem:Nejprve uvařte z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku standardním způsobem pudink. Bude světlý, takže piškot musí být tmavý. Ušlehejte vejce s oběma cukry(případně samotné žloutky a z bílků vytvořte sníh, ten vmíchejte do těsta až jako poslední), do pěny zašlehejte horkou vodu a olej, a jakmile náležitě zhoustne, zapravte do ní směs mouky s kypřicím práškem a kakaem. Vymíchejte řidší tmavé těsto, nalijte ho a rozetřete na plech s pečicím papírem. V této fázi naložte do těsta polévkovou lžící řady oddělených kopečků světlého pudinku - jeden vedle druhého (jako ovoce na bublaninu). Zůstanou na hnědé hladině, ale v průběhu pečení se ponoří. Takto připravený základ vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte ho asi 20-25 minut - podle vlastní trouby. Po vychladnutí potřete plát na plechu zakysankami vymíchanými s cukrem. Povrch uhlaďte a posypte silnou vrstvou granka. Dezert pak nechte v lednici několik hodin (nejlépe však přes noc) odležet.    Můžete kombinovat tmavý pudink se světlou buchtou a naopak. Můžete zkusit i světlý piškot s pudinkem růžovým(malinový nebo jahodový). Fantazii se meze nekladou!  Ale čokoládové variace jsou rozhodně nejvýraznější a podle časopisu i chuťově nejlepší. Nemůžu to posoudit, protože jsem zatím jiné varianty nedělala..    BEZVA FINTA: Vrstva granka na zakysankách vytvoří po několika hodinách v chladu efekt klasické čokoládové polevy. Granko totiž nasaje z podkladu vláhu, takže se rozpustí a částečně i rozteče. Ovšem povrch se nakonec neslije do zrcadlově hladkého lesku jako v případě rozehřáté čokolády – uchová si specifickou zrnitou strukturu, jíž žádnou jinou cestou nedocílíte.. :)
 
 Poznámka k receptu na Hrátky s pudinkem:
 Zdroj: Knihovnička RECEPTY Sladké jaro 2012 – Nejlepší domácí řezy    Řezy jsou nepřeslazené a šťavnaté, vychlazené chutnají naproto LUXUSNĚ! Jen se mi nepovedly tak pěkně, jako byly v časopise. Doufám, že někdo šikovnější vyzkouší a přidá tu správnou fotku ;)   Pudink má být vidět ve všech rozích řezu!-Tak se mi povedl jen na 3.fotce,není moc hezká,ale přidávám ji pro představu,jak mají řezy vypadat :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrátky s pudinkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: velký plech                      Datum vložení: 08.07.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy 
                      Suroviny: TĚSTO:  4 vejce  200 g krupicového cukru  1 vanilkový cukr  100 ml horké vody  100 ml oleje  200 g polohrubé mouky  1/2 kyypřicího prášku do pečiva  2 lžíce práškového kakaa    PUDINK:  750 ml mléka  2 lžíce krupicového cukru  2 vanilkové práškové pudinky    KRÉM:  2 zakysané smetany  2 lžíce krupicového cukru    NA DOHOTOVENÍ:  granulované kakao (granko) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrátky s pudinkem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrátky s pudinkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrátky s pudinkem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |