| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Hovězí na burgundský způsob
        Recept na Hovězí na burgundský způsob je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Hovězí na burgundský způsob budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          1 ¼ sklenice vína   1 šálek olivového oleje   šálek citronové šťávy   5 stroužků česneku   1-2 lžíce nasekaného  tymiánu  1-2 lžíce čerstvé majoránky   1,5 kg hovězího masa vhodného k dušení   3 lžíce olivového oleje   250 g slaniny nakrájeného na kostky   1 šálek nakrájeného póru   1 šálek nakrájené karotky   2 šálky krájené cibule   3 lžíce pasírovaného česneku   sůl a pepř  ½ šálku mouky  1 lahev červeného vína (jako příloha k jídlu)   1 šálek hovězího bujónu  350 g krájených rajčat   1 pórková nať   2 lžíce čerstvého tymiánu  200 g šalotky   250 g krájených hub (nejlépe shiitake)   4 lžíce másla široké vaječné nudle.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Hovězí na burgundský způsob
      Recept na Hovězí na burgundský způsob: Marinování     Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny, popřípadě přes noc. Poté maso z marinády vytáhněte.    Dušení masa     Rozpalte olej na pánvi, přidejte slaninu a smažte dozlatova. Vyjměte z  pánve a vložte tam pór, mrkev, cibuli, česnek a opečte opět dozlatova.    Obalte maso v mouce soli a pepři. Lehce jej ve velké pánvi osmahněte. Přidejte víno, zeleninu, slaninu, bujón, rajčata, marinádu a pórkovou nať. Zalijte vodou, přiveďte k varu a přikryjte pokličkou. Maso duste do změknutí asi 2,5 až 3 hodiny.    Příprava nudlí     Prudce osmažte houby na másle a dejte stranou. Poté osmahněte šalotku. Nudle připravte ve velkém hrnci vody. Vařte je až do změknutí. Cibuli a houby přidejte k podušenému masu a krátce promíchejte. Servírujte společně s nudlemi.    Podáváme jako hlavní jídlo, které již nepotřebuje žádné speciální přílohy. Protože se jedná o francouzský recept, je naprostou nutností servírovat k jídlu láhev kvalitního červeného vína
  Poznámka k receptu na Hovězí na burgundský způsob: ježiši to vypadá božsky,ale té práce s tím      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí na burgundský způsob, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: filip30                      
 - Datum vložení: 01.09.2009                      
 - Počet porcí: 10                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      
 - Suroviny: 1 ¼ sklenice vína   1 šálek olivového oleje   šálek citronové šťávy   5 stroužků česneku   1-2 lžíce nasekaného  tymiánu  1-2 lžíce čerstvé majoránky   1,5 kg hovězího masa vhodného k dušení   3 lžíce olivového oleje   250 g slaniny nakrájeného na kostky   1 šálek nakrájeného póru   1 šálek nakrájené karotky   2 šálky krájené cibule   3 lžíce pasírovaného česneku   sůl a pepř  ½ šálku mouky  1 lahev červeného vína (jako příloha k jídlu)   1 šálek hovězího bujónu  350 g krájených rajčat   1 pórková nať   2 lžíce čerstvého tymiánu  200 g šalotky   250 g krájených hub (nejlépe shiitake)   4 lžíce másla široké vaječné nudle
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí na burgundský způsob,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí na burgundský způsob - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí na burgundský způsob
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |