|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňákuRecept na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 600 g hovězího zadního vcelku  100 g Gazdovské,nebo jiné prorostlejší slaniny  200 uzené vepřové kýty/můžeme nahradit jiným uzeným masem  250 g žampionů  350 ml masového vývaru,nebo vody  1 větší cibule  1 lžíce oleje  1 lžička celého kmínu  1 lžička mleté  sladké papriky  3 prolisované stroužky česneku  2 lžíce nasekané zelené petrželky  sůl,mletý pepř  na zahuštění šťávy 1 lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 200 ml vody.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňákuRecept na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku:Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na tenké nudličky a uzené maso na silnější delší špalíčky.  Žampiony očistíme a překrojíme na čtvrtiny.   Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme ji do hrnce společně se slaninou a kmínem na rozehřátý olej na 5minut restovat.  Přidáme maso a necháme ho prudce ze všech stran zatáhnout. Poté přidáme žampiony, papriku a 1minutu promícháváme.  Podlijeme vývarem, nebo vodou, lehce osolíme a opepříme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plameni 35minut.  Hrnec ochladíme, otevřeme a vmícháme záklechtku. Přidáme špalíčky uzeného a bez pokličky za občasného promíchávání vaříme slabým varem 15minut.  Těsně před koncem přidáme prolisovaný česnek a bylinky a podle potřeby dochutíme solí.  Jako příloha se hodí různé těstoviny, nebo vařený brambor.    Pokud budeme připravovat v obyčejném kastrolu, postup je stejný, jen doba dušení se o něco protáhne. Během dušení po troškách přiléváme horkou vodu a občas ode dna promícháme, aby se suroviny v hrnci nepřichytily.
 
 Poznámka k receptu na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku:
 Pro neznalé a začátečníky uvádím dodatečně odkaz na odborně vysvětlený výklad slova záklechtkahttp://www.celostnimedicina.cz/tradicni-recepty-be...  http://my.proit.cz/milada/recepty/polevkyz.html
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 08.09.2014                      Počet porcí: 5                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 600 g hovězího zadního vcelku  100 g Gazdovské,nebo jiné prorostlejší slaniny  200 uzené vepřové kýty/můžeme nahradit jiným uzeným masem  250 g žampionů  350 ml masového vývaru,nebo vody  1 větší cibule  1 lžíce oleje  1 lžička celého kmínu  1 lžička mleté  sladké papriky  3 prolisované stroužky česneku  2 lžíce nasekané zelené petrželky  sůl,mletý pepř  na zahuštění šťávy 1 lžíce hladké mouky rozmíchaná ve 200 ml vody |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |