|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Halloweenský dýňový koláčRecept na Halloweenský dýňový koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
        K přípravě Halloweenský dýňový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 těsto:  250 g hladké mouky (já dávám 1/2 i více celozrnné)  125 g másla  1 vejce  2 polévkové lžíce cukru  špetka soli  kůra z poloviny citronu    náplň:  1 malá dýně (hokaido i se slupkou, nebo 1/4 špagetové/máslové - záleží na velikosti)  2 vejce  5 polévkových lžic medu  2 polévkové lžíce kysané smetany (může být vysokotučný jogurt)  šťáva z poloviny citronu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Halloweenský dýňový koláčRecept na Halloweenský dýňový koláč:- suroviny na těsto důkladně vypracujeme a v sáčku necháme odpočinout v lednici    - dýní pokrájenou na kostičky povaříme s trochou vody do měkka (cca 20 min), přebytečnou vodu slijeme, rozmixujem dohladka a necháme vychladnout  - do zchladlého pyre vmícháme citronovou šťávu, med a zakysanku - můžeme ochutnat a dle libosti přisladit či přikyselit  - nakonec důkladně zašleháme vejce    - koláčovou formu vymažeme máslem, nebo vyložíme pečícím papírem  - na dno formy upěchujeme těsto, které na několika místech propícháme vidličkou  - těsto zalijeme dýňovým pyré a pečeme cca na 180°C 40 - 50 min (až je náplň lehce ztuhlá, zežloutlá a po okrajích nazlátlá)    nakonec po zchladnutí zdobíme strouhanou čokoládou nebo kakaem a zakysanou smetanou/jogurtem
 
 Poznámka k receptu na Halloweenský dýňový koláč:
 Rodiče mi jako každý rok darovali na podzim dýní, která letos byla opravdu nemalá, a tak u nás nastaly "dýňové hody". Při hledání receptů, kde všude se dá dýně zužitkovat, jsem narazila v deníku E15 na tento tip, a jelikož pro velký úspěch peču již třetí, ráda bych se s vámi o recept podělila
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Halloweenský dýňový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: vepet                      Datum vložení: 27.12.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy 
                      Suroviny: těsto:  250 g hladké mouky (já dávám 1/2 i více celozrnné)  125 g másla  1 vejce  2 polévkové lžíce cukru  špetka soli  kůra z poloviny citronu    náplň:  1 malá dýně (hokaido i se slupkou, nebo 1/4 špagetové/máslové - záleží na velikosti)  2 vejce  5 polévkových lžic medu  2 polévkové lžíce kysané smetany (může být vysokotučný jogurt)  šťáva z poloviny citronu |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na halloweenský dýňový koláč,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Halloweenský dýňový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Halloweenský dýňový koláč
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |