|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Dýňovo-zeleninový mozečekRecept na Dýňovo-zeleninový mozeček je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
        K přípravě Dýňovo-zeleninový mozeček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 velká nadrobno nakrájená cibule  2 lžíce oleje  150 g nahrubo nastrouhané dýně Hokkaido/cca ¼ z ¼  malé dýně  350 g nahrubo nakrájených růžiček květáku/cca ½ z 1malého květáku  40 g  na tenká kolečka nakrájeného pórku/cca 1velká hrst  40 ml vývaru,nebo vody  ¼ lžičky drceného kmínu  2 lžíce nasekaných bylinek/použila jsem směs libečku a petržele  sůl,mletý pepř  na osobu 1-2vejce.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Dýňovo-zeleninový mozečekRecept na Dýňovo-zeleninový mozeček:Růžičky květáku vložíme do vroucí osolené vody, 5minut povaříme, dáme do cedníku okapat a poté na prkýnku nožem nasekáme.  Do hlubšího kastrolu, nebo větší  pánve dáme na rozehřátý olej orestovat cibuli. Přidáme dýni, pórek a podlijeme vývarem, nebo vodou.  Přiklopíme poklicí a 5minut dusíme.  Do podušené směsi přidáme nakrájený květák, zelené bylinky, sůl, kmín a špetku pepře. Promícháme a již bez pokličky necháme 5minut osmahnou. Přidáme vejce, která necháme srazit, podle potřeby dochutíme a podáváme s pečivem, nebo bramborem.
 
 Poznámka k receptu na Dýňovo-zeleninový mozeček:
 Mám vyzkoušeno místo dýně i s kedlubnou, nebo také s celerem. To jsem ale pod pokličkou dusila přibližně 10minut. Pak květák a postup výše uvedený. I takto připravený“mozeček“byl velice dobrý.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dýňovo-zeleninový mozeček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 25.01.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Zeleninová jídla 
                      Suroviny: 1 velká nadrobno nakrájená cibule  2 lžíce oleje  150 g nahrubo nastrouhané dýně Hokkaido/cca ¼ z ¼  malé dýně  350 g nahrubo nakrájených růžiček květáku/cca ½ z 1malého květáku  40 g  na tenká kolečka nakrájeného pórku/cca 1velká hrst  40 ml vývaru,nebo vody  ¼ lžičky drceného kmínu  2 lžíce nasekaných bylinek/použila jsem směs libečku a petržele  sůl,mletý pepř  na osobu 1-2vejce |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dýňovo-zeleninový mozeček,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dýňovo-zeleninový mozeček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dýňovo-zeleninový mozeček
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |