|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Dort pro  EdituRecept na Dort pro  Editu je zařazen v kategorii dorty.
        K přípravě Dort pro  Editu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 10 vajec   40 dkg polohr.mouky   40 dkg mlet.cukru    2 lžíce kakaa    1 Hera    1 Zlatá Haná ( Máslo)   15 dkg čokolády na vaření      mletý cukr      rum a rumové aroma      kokos nebo oříšky    1 krabice čokoládové náplně Dr.Oetker  700 ml.mléka     2 vanilkové pudinky      marmeláda.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Dort pro  EdituRecept na Dort pro  Editu:Na jeden piškot 5 vajec. Oddělím bílky od žloutků, šlehat sníh. Do pevného sněhu zašlehat 20 dkg ml. cukru, pak po jednom žloutky, nakonec na menší stupeň 20 dkg mouky. Na plech na papír peču okolo 180°C cca 7 min, jak peče trouba.   Stejně tak upéct druhý piškot, jen do mouky zamíchat kakao.   Udělat krém z poloviny Hery + poloviny Zlaté Hané, (nakonec jsem dala celou, aby mi zbyl krém na zdobení), nastavit uvařeným hustým pudinkem v půl litru mléka. Klasický krém nebo jak jste zvyklé. Rovněž si udělám krém Dr.Öetkra dle návodu a dám vychladit.   Piškoty překrojit na polovinu, pokapat rumem, krémy střídat s marmeládou dle chuti a střídat bílý a tmavý korpus. Z hotového jsem vykrojila tvar písmene E a dozdobila.    Čokoládu jsem dělala jen z poloviny Hery a rozpustila čok. na vaření.
 
 Poznámka k receptu na Dort pro  Editu:
 Nejhorší byl proces přenosu na krajkovou podložku. Ale pomohla mi kamarádka, která je šikovná na pečení. Přidala jsem ještě fotku dortu pro synovce Filipa, ale to není moje dílo.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dort pro  Editu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: babrli                      Datum vložení: 13.06.2011                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Dorty 
                      Suroviny: 10 vajec   40 dkg polohr.mouky   40 dkg mlet.cukru    2 lžíce kakaa    1 Hera    1 Zlatá Haná ( Máslo)   15 dkg čokolády na vaření      mletý cukr      rum a rumové aroma      kokos nebo oříšky    1 krabice čokoládové náplně Dr.Oetker  700 ml.mléka     2 vanilkové pudinky      marmeláda |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dort pro  editu,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dort pro  Editu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dort pro  Editu
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |