|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na "Čokoládové lístky"Recept na "Čokoládové lístky" je zařazen v kategorii zdobení.
        K přípravě "Čokoládové lístky" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 hořká čokoláda (s vysokým množstvím kakaa)  mléčná čokoláda  bílá čokoláda   listy natrhané v lese nebo na zahradě (viz tipy a triky)  + tenký štětec.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na "Čokoládové lístky"Recept na "Čokoládové lístky":Když listy sbíráte tak jako já v hustém lese, není třeba je před použitím omývat. Pokud však nemáte  jinou možnost, než natrhat je v parku podél tříproudové silnice, musíte je pořádně opláchnout a nechat důkladně a zcela vysušit (ovšem listy nesmí zaschnout, protože by ztratily pružnost).    Každou ze tří čokolád si rozpusťte v tepluvzdorné míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou.    Mramorovaný list: Potřete RUBOVOU stranu listu tenkou vrstvou bílé čokolády, položte na nepřilnavou podložku (třeba prkénko potažené potravinovou fólií) a uložte do mrazáku tak na 5 minut.  Až bude bílá vrstva dokonale zatuhlá, přetřete ji vrstvou tmavé hořké čokolády a opět uložte do mrazáku.    Nakonec přidejte ještě vrstvu tmavé čokolády a naposledy uložte na nepřilnavé podložce do mrazničky (aby list nebyl příliš tenký a nerozpouštěl se vám pouhým teplem rukou).  Jakmile budou všechny vrstvy čokolády na listu skutečně zatuhlé, opatrně sloupněte list a máte hotovo.    Pruhovaný list: Pomocí velmi tenkého štětečku potřete každou druhou drážku RUBOVÉ strany listu mléčnou čokoládou a uložte do mrazničky zatuhnout. Stejně jako u mramorovaného potřete ještě dvěma vrstvami tmavé čokolády, nechejte zcela zatuhnout a opatrně odloupněte list.    Nejjednodušší variantou jsou pak jednobarevné listy z jednoho druhu čokolády, ovšem i tady je třeba potřít list více vrstvami.  Uchovávejte v lednici a použijte k dekoraci dortů, rolád, pohárů, muffinů či jiných dezertů.
 
 Poznámka k receptu na "Čokoládové lístky":
 Prohlédněte si podrobně rozepsaný postup s detailní fotodokumentací a užitečnými tipy a triky tady: http://www.foodstyle.cz/products/cokoladove-listky...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "Čokoládové lístky", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: K@tka                      Datum vložení: 08.08.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Zdobení 
                      Suroviny: hořká čokoláda (s vysokým množstvím kakaa)  mléčná čokoláda  bílá čokoláda   listy natrhané v lese nebo na zahradě (viz tipy a triky)  + tenký štětec |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "Čokoládové lístky",
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na "Čokoládové lístky" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "Čokoládové lístky"
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |