|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Celokváskový pšenično-žitný chlébRecept na Celokváskový pšenično-žitný chléb je zařazen v kategorii slané pečivo.
        K přípravě Celokváskový pšenično-žitný chléb budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300 ml vody  50 g pravidelně živeného žitného kvásku  200 g žitné chlebové mouky  320 g (i trošku více, podle hustoty kvásku) hladké mouky  2 lžičky soli  1-2 lžičky kmínu nebo chlebového  koření.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Celokváskový pšenično-žitný chlébRecept na Celokváskový pšenično-žitný chléb:.....těsto mi uhnětl robot, chleba se pekl v troubě.....    1) večer před pečením smícháme v míse kvásek (50 g), žitnou chlebovou mouku (200 g) a vodu (300 ml) do hladkého těstíčka a v zakryté míse necháme v teple do rána    2) ráno (po 10-12h) má těstíčko zvětšený objem, je velice napěněné a příjemně voní kváskem. Přidáme do něj zbytek surovin (dělala jsem robotem) a umícháme těsto, které necháme asi 3 hodiny v teplé místnosti kynout.    3) těsto propracujeme, je-li třeba, mírně podsypáváme moukou. Vytvarujeme bochník, který dáme (dobře omoučený) přibližně na 1-1,5 h kynout do ošatky.    4) rozehřejeme troubu na 250°C, bochník opatrně vykulíme na plech (s oporou ruky) a při této teplotě pečeme 10 minut. Pak teplotu snížíme na 200°C a asi 35-40 minut dopečeme.
 
 Poznámka k receptu na Celokváskový pšenično-žitný chléb:
 Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.    Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.    Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.    Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz    .
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celokváskový pšenično-žitný chléb, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: cathleen                      Datum vložení: 30.06.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Slané pečivo 
                      Suroviny: 300 ml vody  50 g pravidelně živeného žitného kvásku  200 g žitné chlebové mouky  320 g (i trošku více, podle hustoty kvásku) hladké mouky  2 lžičky soli  1-2 lžičky kmínu nebo chlebového  koření |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celokváskový pšenično-žitný chléb,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celokváskový pšenično-žitný chléb - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celokváskový pšenično-žitný chléb
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |