| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
        Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně je zařazen v kategorii přílohy.
        K přípravě Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          550 g uvařených,studených brambor/nemusí být vařené ve slupce  200 g Solamylu  200 g hrubé mouky  1 kl soli do těsta  1 pl soli do vody na vaření knedlíků  2 pl sádla  2 velké cibule  2 velké hrsti nakrájené nati z lahůdkové cibule  2 velké hrsti“smaženého hrášku“/vložka do polévky  1 vejce.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
      Recept na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně: Velký hrnec naplníme do ¾ horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu.  Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku na sádle osamžíme do zlatavé barvy.  Do větší mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme brambory, přidáme sůl a mouku promíchanou se solamylem.  Dále přidáme osmaženou cibuli i s tukem, zelenou nať lahůdkové cibule, smažený hrášek a vše v míse navlhčenou rukou důkladně prohněteme.  Těsto vyklopíme na čistou kuchyňskou linku, rozdělíme na 2poloviny a z každé vytvoříme větší váleček. Takto přiravené knedlíky vložíme do vroucí vody, stáhneme plamen na minimum a za občasného podebrání knedlíků ode dna vaříme 30minut. Po této době jeden knedlík vytáhneme na prkýnko, nebo talíř, ostrým nožem v polovině překrojíme a přesvědčíme se, je-li knedlík uvařený(nesmí být uprostřed mokvavý).Jesti ne, dáme nazpět do hrnce a cca 5minutek dovaříme, v opačném případě opatrně z hrnce vytáhneme i druhý knedlík. Krájíme nejlépe silnější nití na širší plátky a podáváme jako přílohu k masu se šťávou, nebo se zelím.
  Poznámka k receptu na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně: Knedlíky jsou chutné, hezky barevné, ale vzhledově lepší až na druhý den. Takže raději k obědu připravovat den předem:-)      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      
 - Datum vložení: 21.12.2012                      
 - Počet porcí: 4-5                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Přílohy 
                      
 - Suroviny: 550 g uvařených,studených brambor/nemusí být vařené ve slupce  200 g Solamylu  200 g hrubé mouky  1 kl soli do těsta  1 pl soli do vody na vaření knedlíků  2 pl sádla  2 velké cibule  2 velké hrsti nakrájené nati z lahůdkové cibule  2 velké hrsti“smaženého hrášku“/vložka do polévky  1 vejce
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |