|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kašíRecept na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4 hovězí plátky po 100-150 g  2 velké mrkve  1 velká cibule  100 g farmářské slaniny vcelku  2 lžíce přepuštěného másla  3 lžíce zavařených brusinek  3 lžíce sterilované zeleniny Halali  mletý černý pepř  2 lžičky mletého nového  koření  1 lžíce celého jalovce  3  bobkové listy  1 lžíce cukru  1 lžíce octa   2 vrchovaté lžíce hladké mouky  sůl    6 velkých brambor  1/4 celerové bulvy  100-150 ml horkého mléka  2-3 lžíce másla  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kašíRecept na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší:Plátky masa nařízneme po okrajích a obalíme v mletém černém pepři. V kastrole rozehřejeme máslo a plátky masa zprudka osmahneme dohněda. Vyjmeme a uchováme v teple, třeba pod alobalem.  Do výpeku po mase vložíme kostičky slaniny, nasekanou cibuli a stejně velké kostičky mrkve. Za stálého míchání vše dlouho restujeme na střední teplotě do krásně hnědé barvy. Závěrem přidáme jalovec a bobkový list, necháme rozvonět, zasypeme mletým novým kořením a vrátíme maso.   Zalijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo ponořené, ale neplavalo. Přidáme Halali, brusinky, osolíme a necháme přikryté dusit do změknutí masa. Podle potřeby přiléváme horkou vodu a promícháváme.  Měkké maso vyjmeme a zbytek vydusíme na tuk (za vařečkou na dně kastrolu zůstává suchá stopa). Zasypeme moukou, prorestujeme a zalijeme vroucí vodou do hustoty řidší omáčky. Promícháme, teplotu snížíme na minimum, vrátíme maso a necháme půl hodiny probublávat, až tuk vystoupí na povrch šťávy.  Poté maso opět vyndáme, vybereme celé kousky koření a omáčku propasírujeme. Hustotu doladíme přidáním vody a dochutíme cukrem, octem, případně solí.  Brambory a celer uvaříme doměkka, vodu slijeme a vše rozšťoucháme. Přidáme máslo, horké mléko (po částech) a ušleháme elektrickým šlehačem. Na závěr dochutíme solí.  Maso podáváme s kaší a přelijeme omáčkou. Při podávání sypeme nakrájenou čerstvou plocholistou petrželkou.
 
 Poznámka k receptu na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší:
 Tenhle recept mě unikl, v sobotu jsem ho náhodou objevila a hned bylo co uvařit.Moc všem chutnalo, už ho mám vytištěný. Díky za něj
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Eliza                      Datum vložení: 03.08.2013                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 4 hovězí plátky po 100-150 g  2 velké mrkve  1 velká cibule  100 g farmářské slaniny vcelku  2 lžíce přepuštěného másla  3 lžíce zavařených brusinek  3 lžíce sterilované zeleniny Halali  mletý černý pepř  2 lžičky mletého nového  koření  1 lžíce celého jalovce  3  bobkové listy  1 lžíce cukru  1 lžíce octa   2 vrchovaté lžíce hladké mouky  sůl    6 velkých brambor  1/4 celerové bulvy  100-150 ml horkého mléka  2-3 lžíce másla  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pepřové hovězí s divokou šťávou a bramborovocelerovou kaší
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |