|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Pampelišková polévka s mrkví a pažitkouRecept na Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou je zařazen v kategorii polévky.
        K přípravě Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 2 hrste mladých listov púpavy - pampelišky  1 hrsť pažítky  2 PL masla  polovička cibule  1-2 mrkvy  soľ  štipka bieleho korenia  príp. muškátový kvet  500 ml vody - vývar (bez glutamatu z kocky)  500 ml mlieka  200 ml šľahačky, smotany na varenie (možno vynechať)  (kto má rád - citrón).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Pampelišková polévka s mrkví a pažitkouRecept na Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou:Na masle speníme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme mrkvu nastrúhanú na slzičkovom strúhadle. Osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, prevaríme cca 5 minút, potom pridáme mlieko a smotanu, necháme prejsť varom a vypneme. Po chvíli státia vhodíme posekané púpavové listy a pažítku.  Kto má rád, na tanieri si pridá citrónovú šťavu.
 
 Poznámka k receptu na Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou:
 Zbierame len mladé listy v čistom prostredí, odstránime hrubú časť a namočíme na pol hodinu do vody. Zbierame aj malé, úplne tuhé, nerozvinuté púčiky - poupata.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: magdalenka                      Datum vložení: 29.06.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Polévky 
                      Suroviny: 2 hrste mladých listov púpavy - pampelišky  1 hrsť pažítky  2 PL masla  polovička cibule  1-2 mrkvy  soľ  štipka bieleho korenia  príp. muškátový kvet  500 ml vody - vývar (bez glutamatu z kocky)  500 ml mlieka  200 ml šľahačky, smotany na varenie (možno vynechať)  (kto má rád - citrón) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pampelišková polévka s mrkví a pažitkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |