|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkouRecept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Na 1 malý plech budeme potřebovat:  Těsto:  1/3 hrnku mléka  1 žloutek  1 a 1/3 hrnku hladké mouky  2 lžíce oleje  2 lžíce cukru  2 lžičky sušeného droždí  1/2 balíčku vanilkového cukru    Náplň:  3/4 hrnku mléka  5 vrchovatých lžic máku  4 lžíce cukru  pár kapek vanilkového extraktu  1/2 balíčku vanilkového cukru    Drobenka:  3-4 lžíce polohrubé mouky  40 g másla  3 lžíce cukru  2 lžičky  skořice.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkouRecept na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou:Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho přikryté kynout na teplém místě, dokud nezvětší svůj objem (okolo 45 minut).  Mezitím si připravíme náplň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme mák a oba cukry, zamícháme a povaříme do zhoustnutí. Po té přidáme vanilkový extrakt a zamícháme.  Drobenku si připravíme tak, že smícháme všechny uvedené suroviny. Měla by se opravdu drobit a nebýt tuhá jako těsto. Pokud ji máme tužší, přisypeme ještě mouku.  Těsto vyválíme na pomoučené desce a přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Rozetřeme na něj makovou náplň, rozpůlené a vypeckované švestky a zasypeme bohatě drobenkou.  Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 25 minut (dokud okraje nezezlátnou).
 
 Poznámka k receptu na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou:
 http://healthylifestylebyme.blogspot.cz/
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: veronikape                      Datum vložení: 29.10.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      Suroviny: Na 1 malý plech budeme potřebovat:  Těsto:  1/3 hrnku mléka  1 žloutek  1 a 1/3 hrnku hladké mouky  2 lžíce oleje  2 lžíce cukru  2 lžičky sušeného droždí  1/2 balíčku vanilkového cukru    Náplň:  3/4 hrnku mléka  5 vrchovatých lžic máku  4 lžíce cukru  pár kapek vanilkového extraktu  1/2 balíčku vanilkového cukru    Drobenka:  3-4 lžíce polohrubé mouky  40 g másla  3 lžíce cukru  2 lžičky  skořice |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynutý koláč s mákem, švestkami a skořicovou drobenkou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |