| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Kuře na paprice
        Recept na Kuře na paprice je zařazen v kategorii drůbeží maso.
        K přípravě Kuře na paprice budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          500-600 g kuřecích prsou  2 střední cibule  125 g másla  1-2 lžíce rajského protlaku  500 ml sladké smetany (12%)  1 balíček mleté  sladké papriky (lahůdkové od Kotányi nebo Avokádo)  3 menší  bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře  1/2 lžíce cukru  sůl, pepř.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Kuře na paprice
      Recept na Kuře na paprice: Nejprve si nakrájíme maso na menší kostky, zalijeme vroucí vodou a blanšírujeme asi 3 min. Poté scedíme. Cibuli si nakrájíme na jemno a orestujeme na rozehřátém másle (1/2 množství) společně s kořením (bobkový list, nové koření a černý pepř) dorůžova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a 1/2 lžíce cukru. Pořádně zamícháme a společně opékáme alespoň 5 min. Poté přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Vaříme do té doby, než je maso měkké, přitom hlídáme a podlíváme trochou vody. Poté vyndáme koření, přidáme sladkou smetanu a necháme projít varem, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Dochutíme solí a cukrem podle toho, jak sladkou máme omáčku rádi. Jakmile docílíme požadované chuti, odstavíme z plotny a přidáme zbytek másla, které zašleháme do omáčky. Podáváme s oblíbenými těstovinami, např. s vrtulkami.
  Poznámka k receptu na Kuře na paprice: Původní recept z knihy Prostřeno bez servítků je na Telecí na paprice. Nám však zachutnala tato varianta s kuřecím :-)Postup jsme si upravili podle sebe, protože nám cibulka v omáčce chutná, původně se má cedit.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na paprice, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: dajens                      
 - Datum vložení: 04.08.2014                      
 - Počet porcí: 4                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Drůbeží maso 
                      
 - Suroviny: 500-600 g kuřecích prsou  2 střední cibule  125 g másla  1-2 lžíce rajského protlaku  500 ml sladké smetany (12%)  1 balíček mleté  sladké papriky (lahůdkové od Kotányi nebo Avokádo)  3 menší  bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře  1/2 lžíce cukru  sůl, pepř
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na paprice,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na paprice - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na paprice
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |