|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Koblížky z odpalovaného těstaRecept na Koblížky z odpalovaného těsta je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
        K přípravě Koblížky z odpalovaného těsta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300 ml vody, špetka soli, 125 g tuku, 150 g polohrubé mouky, 4- 5 vajec, 1 žloutek, tuk na plech, 200 ml smetany ke šlehání, 1 sáček ztužovače šlehačky, moučkový cukr     Sladká omáčka: 400 ml mléka, 100 g bílé čokolády, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, moučkový cukr.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Koblížky z odpalovaného těstaRecept na Koblížky z odpalovaného těsta:Vodu se solí ohřejeme, přidáme na kousky nakrájený tuk a zahříváme, až je voda horká a tuk rozptýlený. Najednou vsypeme prosetou mouku, teplotu snížíme na minimum a těsto propracováváme, až je hladké a nechytá se nádoby. Necháme je prochladnout a do vlažného vešleháme postupně všechna vejce. Plech vytřeme tukem. Těsto naplníme do sáčku nebo stříkačky s hladkou koncovkou a na plech nastříkáme malé bochánky, které potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a po 5 minutách teplotu snížíme na 180 °C. Těsto dozlatova upečeme. Vychlazenou smetanu ušleháme se stužovačem a ochutíme moučkovým cukrem. Upečené koblížky napříč rozřízneme a naplníme šlehačkou. Urovnané na talíři je přelijeme vanilkovou omáčkou. Tu připravíme tak, že část mléka ohřejeme, přidáme nastrouhanou čokoládu a rozvaříme ji. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme ho k horkému mléku a mícháme do zhoustnutí, podle chuti dosladíme.
 
 Poznámka k receptu na Koblížky z odpalovaného těsta:
 Koblížky jsem dnes dělal,kdo čeká klasické koblihy tak bude zklamán,ale je to podobné věnečkům a moc dobré,naplnit stříkačkou teplým pudingem a sestydlé podávat  to je pohádka
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Koblížky z odpalovaného těsta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: www.toprecepty.cz                      Datum vložení: 18.04.2008                      Počet porcí: 11 ks                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní 
                      Suroviny: 300 ml vody, špetka soli, 125 g tuku, 150 g polohrubé mouky, 4- 5 vajec, 1 žloutek, tuk na plech, 200 ml smetany ke šlehání, 1 sáček ztužovače šlehačky, moučkový cukr     Sladká omáčka: 400 ml mléka, 100 g bílé čokolády, 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, moučkový cukr |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na koblížky z odpalovaného těsta,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Koblížky z odpalovaného těsta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Koblížky z odpalovaného těsta
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |