|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Jahodovo-tvarohovy dezertRecept na Jahodovo-tvarohovy dezert je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
        K přípravě Jahodovo-tvarohovy dezert budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4 vajcia  4 PL krystaloveho cukru  4 PL lyzice polohrubej muky ( preosiatej)  stipka soli  plech 30x40 cm, papier na pecenie    Tvarohova plnka:  rozpis na formu 30x11x8 cm  500 g makkeho tvarohu ( u mna Quark)  200 ml kyslej pochutkovej smotany ( u mna Greek style jogurt)  2-3 PL praskoveho cukru  1 KL vanilkoveho extraktu  postruhana kora z jedneho citrona    okrem toho:   asi 2-3  PL Nutelly na potretie roladky  asi 300 g jahod.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Jahodovo-tvarohovy dezertRecept na Jahodovo-tvarohovy dezert:Najprv si upecieme piskotu na roladku a na podlozku. Zvolila som si uplne jednoduchu piskotu. Bielka naslahame so stipkou soli. Ked zbeleju, pridame krystalovy cukor a slahame, kym nie je su bielka pekne biele, huste, leskle a metlicky zanechavaju stopy. Pridame zltky a na najnizsich obratkach ich zaslahame do bielkov. Pridame preosiatu muku a uz iba rucne zlahka, kruzivymi pohybmi premiesame, kym sa pekne sa hmoty spoja. Vylejeme na plech ( 30x40) vylozeny papierom na pecenie a upecieme pri teplote 190 °C asi 15 minut.     Po upeceni vyberieme z rury a jeden kraj pozdlzne zarovname (asi 2-3mm). Odmeriame si sirku formy ( u mna 11cm ) a odrezeme pas piskoty. Zbytok piskoty aj s papierom stocime do rolady a odlozime bokom vychladnut.     Pripravime si tvarohovu napln zmiesanim vsetkych surovin.     Z vychladnutej rolady stiahneme papier a natrieme ju Nutellou. Opat stocime do rolady. Roladu skratime na dlzku formy, do ktorej ju budeme vkladat.     Formu vylozime potravinarskou foliou. Nanesieme 1/2 tvarohoveho kremu, ulozime do prostriedku roladku a po bokoch ulozime nakrajane jahody. Ja som vylozila aj po stranach formu platkami jahod. Davame pozor pri ukladani jahod. Ukladame spicou dole ( po otoceni to bude vrch dezertu).   Prepolene jahody na tvarohovy krem ukladame reznou stranou hore. Zakryjeme druhou polovicou kremu. Mozeme dat este jeden rad prepolenych jahod  ( ja som nedavala) a prikryjeme odrezanym platom piskoty.     Zabalime do potravinarskej folie a odlozime aspon na dve hodiny do mraznicky a potom dezert prelozime do chladnicky ( najlepsie na celu noc).   Pred podavanim vyklopime na podnos a ostranime foliu. Krajame na 1,5 - 2 cm platy.
 
 Poznámka k receptu na Jahodovo-tvarohovy dezert:
 fotopostup najdete tu: http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/07/jaho...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jahodovo-tvarohovy dezert, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: adkas                      Datum vložení: 30.08.2013                      Počet porcí: 12-15                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené 
                      Suroviny: 4 vajcia  4 PL krystaloveho cukru  4 PL lyzice polohrubej muky ( preosiatej)  stipka soli  plech 30x40 cm, papier na pecenie    Tvarohova plnka:  rozpis na formu 30x11x8 cm  500 g makkeho tvarohu ( u mna Quark)  200 ml kyslej pochutkovej smotany ( u mna Greek style jogurt)  2-3 PL praskoveho cukru  1 KL vanilkoveho extraktu  postruhana kora z jedneho citrona    okrem toho:   asi 2-3  PL Nutelly na potretie roladky  asi 300 g jahod |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jahodovo-tvarohovy dezert,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jahodovo-tvarohovy dezert - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jahodovo-tvarohovy dezert
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |