|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkouRecept na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 2 velká kachní prsa  sůl, pepř  80 g švestkových povidel  80 g sušených švestek  50 ml slivovice  případně trošku kachního vývaru    Suroviny na bramborovou kaši:  800 g brambor  smetana, mléko, máslo  sůl, velkolistá petržel, pažitka.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkouRecept na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou:Kachní prsíčka si očistíme a kůži nařežeme na velké čtverce (neprořezáváme až do masa, nakrojíme čistě jen kůži), osolíme a opepříme. Kachní prsíčka položíme kůží dolů na rozpálenou  pánev. Tuk nedáváme, kachna pustí dostatek sádla. Zprudka orestujeme z každé strany a vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ještě dalších cca 10 minut. Sušené švestky si nakrájíme na kousky, přidáme do výpeku z kachny, necháme "zavonět", přidáme slivovici (já ji nechám trošku provřít) a nakonec povidla...Pokud je konzistence hustší, tak ředím troškou kachního vývaru.     Postup na kaši:  Brambory uvaříme do měkka, scedíme a vrátíme na sporák a necháme všechnu zbylou vodu odpařit z brambor. Jakmile se zbavíme zbývající vody, tak brambory pečlivě rozmačkáme. Nejprve přidáme máslo a rozmícháme do hladka. Teprve poté přidáme smetanu a trochu mléka. Obojí jsme předem zahřáli. Nakonec přidáme nasekanou "zeleň" :-) Dle chuti dosolíme. Kaši necháme před podáváním chvíli odpočinout.    Prsíčka si nakrájíme na tenké plátky (maso musí být uvnitř růžové a být hodně šťavnaté), přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.
 
 Poznámka k receptu na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou:
 Tento recept byl součástí našeho vánočního menu, recept je z tohoto webu http://www.srecepty.cz/recept/filirovana-kachni-pr... Bylo to opravdu moc dobré :-)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Mirusha                      Datum vložení: 08.03.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: 2 velká kachní prsa  sůl, pepř  80 g švestkových povidel  80 g sušených švestek  50 ml slivovice  případně trošku kachního vývaru    Suroviny na bramborovou kaši:  800 g brambor  smetana, mléko, máslo  sůl, velkolistá petržel, pažitka |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |