|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Dršťková polévka pro fajnšmekryRecept na Dršťková polévka pro fajnšmekry je zařazen v kategorii polévky.
        K přípravě Dršťková polévka pro fajnšmekry budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 900 g opraných a předvařených drštek  2 cibule  6-10 stroužků česneku (dle chuti)  10 dkg sádla  15 dkg anglické slaniny (spíše tučnější než libové)  1 nožička paprikové klobásy  6 kostek masoxu  2 bobkobé listy  kousek čerstvého  zázvoru (asi 2-3 cm)  2 lžičky  sladké papriky  1 lžička chilli (dle chuti, kdo má rád ostřejší, dá víc)  3 lžičky gulášového koření  3 lžičky koření maďarský guláš  2 hrsti rozemnuté majoránky  pepř  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Dršťková polévka pro fajnšmekryRecept na Dršťková polévka pro fajnšmekry:Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na malé kousky pokrájenou paprikovou klobásu a společně dovaříme. Dršťky zcedíme. Na sádle orestujeme slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, chilli a gulášové koření, zaprášíme moukou a lehce zasmahneme (jen velmi krátce, aby paprika nezhořkla!) a zalijeme vývarem z dršťek. Pokud je vývaru málo, dolijeme ještě vroucí vodou. Přidáme pokrájené dršťky, majoránku, pepř a sůl a krátce provaříme. Před koncem varu dochutíme česnekem.
 
 Poznámka k receptu na Dršťková polévka pro fajnšmekry:
 Pokud použijeme na polévku dršťky čerstvé, musíme je nejdříve řádně očistit a následujícím způsobem povařit - vaříme asi 1/4 hodiny, potom vodu slijeme a dáme čerstvou, znovu povaříme a takto opakujeme nejlépe 2x - 3x. Dále postupujeme podle receptu.    Kdo chce méně polévky, přizpůsobí si množství surovin.    U nás se vaří ve velkém. Hovězí polévku vaříme dokonce v 10 l hrnci a po vychladnutí dáme do plastových kelímků do mrazáku. Stejně tak dršťkovou. Pak jen vyndáme potřebný počet porcí z mrazáku, rozmrazíme, ohřejeme a je to!
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dršťková polévka pro fajnšmekry, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: duckie                      Datum vložení: 24.04.2011                      Počet porcí: 5 litrů                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Polévky 
                      Suroviny: 900 g opraných a předvařených drštek  2 cibule  6-10 stroužků česneku (dle chuti)  10 dkg sádla  15 dkg anglické slaniny (spíše tučnější než libové)  1 nožička paprikové klobásy  6 kostek masoxu  2 bobkobé listy  kousek čerstvého  zázvoru (asi 2-3 cm)  2 lžičky  sladké papriky  1 lžička chilli (dle chuti, kdo má rád ostřejší, dá víc)  3 lžičky gulášového koření  3 lžičky koření maďarský guláš  2 hrsti rozemnuté majoránky  pepř  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dršťková polévka pro fajnšmekry,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dršťková polévka pro fajnšmekry - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dršťková polévka pro fajnšmekry
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |