| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Domácí koblížky, výborné
        Recept na Domácí koblížky, výborné je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - smažené.
        K přípravě Domácí koblížky, výborné budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          50dkg (500g) - hladké mouky, 12,5 dkg (125g) brambor, 6dkg (60g) rozpuštěného másla, 2 žloutky, 250 ml mléka, sůl (půl kávové lžičky), rum dle chuti, 6dkg (60g) krystalového cukru, 1 droždí ( 42 g ).       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Domácí koblížky, výborné
      Recept na Domácí koblížky, výborné: Jako první si uvaříme brambory ve slupce, případě jeden větší brambor o výše uvedené hmotnosti a necháme vychladnout. Uděláme kvásek - rozdrobíme si do hrníčku droždí a nasypeme cukr. Vařečkou mícháme do rozpuštění ( cca minuta). Nachystáme si všechny ingredience, nastrouháme do nich brambor, přidáme rozpuštěný kvásek, vypracujeme těsto a necháme kynout zhruba hodinku a půl.    Můj způsob plnění je ten, že si těsto rozválím na plát, doprostřed mnou představeného kolečka dám marmeládu či povidla, těsto přes něj přetáhnu, a vykrojím skleničkou. Vznikají rovnou plné uzavřené kolečka.      Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritovacím hrnci cca 3 minuty z každé strany do zlatova. Dobrou chuť :-)
  Poznámka k receptu na Domácí koblížky, výborné: Pozor, zbytečně nedávat olej na vysokou teplotu. Když ho máte moc rozehřátý, nestačíte mrknout a koblížky budou ihned tmavé a uvnitř syrové!  Brambory se dávají z toho důvodu, aby tolik nesály tuk.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Domácí koblížky, výborné, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Skyllka                      
 - Datum vložení: 09.12.2013                      
 - Počet porcí: n/a                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Smažené 
                      
 - Suroviny: 50dkg (500g) - hladké mouky, 12,5 dkg (125g) brambor, 6dkg (60g) rozpuštěného másla, 2 žloutky, 250 ml mléka, sůl (půl kávové lžičky), rum dle chuti, 6dkg (60g) krystalového cukru, 1 droždí ( 42 g )
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na domácí koblížky, výborné,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Domácí koblížky, výborné - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Domácí koblížky, výborné
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |