|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Bramborový salát"vlhký"Recept na Bramborový salát"vlhký" je zařazen v kategorii přílohy.
        K přípravě Bramborový salát"vlhký" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 400 g ve slupce uvařených brambor  150 g gazdovské slaniny/valašského špeku  1 větší cibule  3 větší sladkokyselé okurky  2 natvrdo uvařená vejce/lze vynechat  5 cl láku z okurek/lze nahradit vodou,octem,solí a cukrem  sůl,mletý pepř,cukr,ocet na dochucení.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Bramborový salát"vlhký"Recept na Bramborový salát"vlhký":Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibuli na jemné půlměsíčky. Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na cca 5mm silná kolečka, okurky nakrájíme na velice drobné kostičky.   V rozpáleném hlubším hrnci dáme do zlatavé barvy osmahnout kostičky slaniny(pokud pustí velké množství tuku, tak alespoň polovinu slijeme stranou) Přidáme cibuli, chvilku promícháváme a poté vlijeme velkého panáka okurkového láku. Dle chuti přidáme ocet, sůl, cukr a pepř a vše necháme 4minuty na slabém plameni povařit.  Do teplého připraveného základu dáme pokrájené brambory, okurky, zlehka, ale důkladně promícháme a přiklopené pokličkou dáme nejméně na 3hodiny uležet do chladu. Nejlepší je přes noc v lednici.  Před servírováním promícháme, mírně přihřejeme a pokud chceme, přidáme vajíčka, protlačená přes mřížku na klasický bramborový salát.  Tento druh bramborového slátu je dobrý konzumovat v mírně teplém stavu. Je vhodný jako příloha k řízkům z jakéhokoli druhu masa i k jinak upravenému masu.Je moc fajn i jen tak, hlavně pro mlsouny, jako jsem já:-)
 
 Poznámka k receptu na Bramborový salát"vlhký":
 Podobně dělávala bramborový salát i má babička. Jen místo gazdovské, nebo valašské slaniny, která tenkrát nebyla,používala obyčejný špek. Okurkové vody dávala celou decinku, ale to většinou brambory nestihly nasát a salátek, byť velice chutný, byl moc plavající:-)  Do vychladlého salátu můžeme dle chuti zamíchat i tatarku, nebo majonézu.  Stejný recept jsem zde nenašla, pouze podobné, ale s jiným postupem.Tak se tady dělím o príma dobrotu:-)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bramborový salát"vlhký", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 13.01.2013                      Počet porcí: 3-4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Přílohy 
                      Suroviny: 400 g ve slupce uvařených brambor  150 g gazdovské slaniny/valašského špeku  1 větší cibule  3 větší sladkokyselé okurky  2 natvrdo uvařená vejce/lze vynechat  5 cl láku z okurek/lze nahradit vodou,octem,solí a cukrem  sůl,mletý pepř,cukr,ocet na dochucení |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bramborový salát"vlhký",
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bramborový salát"vlhký" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bramborový salát"vlhký"
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |