|
Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem
Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 rohlíky z předešlého dne 500 ml mléka 1 vejce 2 větší jablka 2 hrsti hrozinek 1 lžička mleté skořice 1 tučný tvaroh ve vaničce 1 vejce 2 lžíce cukru krupice 1 lžíce bramborového škrobu 1 malinový pudink v prášku (nebo jiný) 2 lžíce krystalového cukru 450 ml mléka 1 lžíce rozehřátého másla nebo Hery moučkový cukr na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem
Recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem: Formu na pečení vymažeme máslem, nebo tukem. Celé vejce rozmícháme s cukrem a škrobem, poté vmícháme tvaroh. Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřinec, okrájíme slupku a poté nastrouháme na slzičkovém struhadle. V 500 ml mléka rozšleháme vejce. Rohlíky nakrájíme na plátky a dáme je do mléka. Mírným stlačením o stěnu nádoby plátek zbavíme přebytečného mléka. Plátky rohlíků vyložíme dno i boky formy, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicí a spařenými hrozinkami. Uvaříme pudink ve 450 ml mléka obvyklým způsobem. Na jablka dáme tvaroh, povrch trochu uhladíme a zalijeme horkým pudinkem. Celý povrch žemlovky zakryjeme v mléce namočenými plátky rohlíků, pokapeme rozpuštěným máslem a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 170°C asi 60 minut.
Poznámka k receptu na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem: Pečením žemlovka trochu stoupne, tak volíme vhodnou velikost formy. Chceme-li žemlovku sladší, tak osladíme jablka. Nakrájíme-li plátky rohlíků silnější, tak budeme potřebovat více rohlíků.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: JanaB1
- Datum vložení: 09.12.2013
- Počet porcí: 6-8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 4 rohlíky z předešlého dne 500 ml mléka 1 vejce 2 větší jablka 2 hrsti hrozinek 1 lžička mleté skořice 1 tučný tvaroh ve vaničce 1 vejce 2 lžíce cukru krupice 1 lžíce bramborového škrobu 1 malinový pudink v prášku (nebo jiný) 2 lžíce krystalového cukru 450 ml mléka 1 lžíce rozehřátého másla nebo Hery moučkový cukr na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žemlovka s jablky, tvarohem a pudinkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|