|
Recept na Vinná klobása (domácí)
Recept na Vinná klobása (domácí) je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vinná klobása (domácí) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g libového vepřového (vyřezala jsem si z plecka), 200 g syrového sádla, 2 rohlíky, 100 ml mléka, 150 ml suchého bílého vína, sůl, bílý pepř, troška mletého nového koření, asi 3/4 nastrouhaného muškátového oříšku, citrónová kůra (dala jsem sušenou), může být i špetka muškátového květu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vinná klobása (domácí)
Recept na Vinná klobása (domácí): Rohlíky namočíme do vína a pak je i s masem a sádlem umeleme najemno, můžeme pomlít i dvakrát. Za stálého promíchávání přidáváme mléko a koření, sůl přidáme podle chuti. Vzniklou masu můžeme naplnit do střev, ale výborné jsou z ní i řízečky, obalené ve strouhance a usmažené. Zbytek klobásy uschováme v mrazáku, můžeme použít kdykoliv později - třeba i jako náplň do žampionů nebo řízků s kapsou.
Poznámka k receptu na Vinná klobása (domácí): Jeden recept na výrobu této pochoutky už tu je http://www.toprecepty.cz/recept/10533-uplne-super-..., ale myslím, že ten můj je o dost jiný. Udělejte, ochutnejte, porovnejte.... :-)) (Mléka i vína, jsem, myslím, dala ještě i víc, až budu dělat příště, odměřím a dopíšu. - Snažila jsem se o to, aby výsledná masa měla co nejvíce podobnou konzistenci kupované klobáse.) Usmažené biftečky chutnají opravdu jako z vinné klobásy a jsou velice šťavnaté. (Je vidět na titulní fotce...)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vinná klobása (domácí), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 26.01.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 700 g libového vepřového (vyřezala jsem si z plecka), 200 g syrového sádla, 2 rohlíky, 100 ml mléka, 150 ml suchého bílého vína, sůl, bílý pepř, troška mletého nového koření, asi 3/4 nastrouhaného muškátového oříšku, citrónová kůra (dala jsem sušenou), může být i špetka muškátového květu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vinná klobása (domácí),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vinná klobása (domácí) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vinná klobása (domácí)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|