|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčkyRecept na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky je zařazen v kategorii polévky.
        K přípravě Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Na vývar:  odřezky z vepřového masa + kosti  1 cibule  4 stroužky česneku  10 kuliček pepře  1  bobkový list  1 větší mrkev  1 kostka masoxu  pár snítek libečku a celeru  Na knedlíčky:  1 ks "tataráčku" -viz foto (ochucené ml.maso ve střívku-150 dkg)  1 malá cibule  1 celé vejce  3 PL uvařené rýže  3 PL strounanky  nasekané zelené bylinky  dle potřeby na zahuštění polohr. mouka.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčkyRecept na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky:Vepřové odřezky a kosti vložíme do studené vody společně s cibulí, česnekem a kořením, přivedeme k varu a na mírném plameni pod pokličkou vaříme. Mezitím si do větší mísy vytlačíme obsah střívka "tataráčku", přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme (já rukou) hmotu na knedlíčky. Dle potřeby zahustíme polohr. moukou a necháme chvilku odpočinout. Když se nám vše vaří, nakrájíme na drobné kostičky mrkev a vytvarujeme si knedlíčky zhruba o velikosti menšího pinpongového míčku. Až jsou odřezky masa měkké, vše přecedíme, do vývaru přidáme kostku masoxu, nakrájenou mrkev, necháme 5 minut vařit a začneme zavařovat utvořené knedlíčky, které necháme 7 minut na mírném plameni provařovat. Jako zavářku můžeme použít nudle, rýži nebo jen tak s knedlíčky.
 
 Poznámka k receptu na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky:
 Koupila jsem v Kauflandu "tataráček", že to bude nějaká dobrá mňamka na topinky:-( joj, to teda nebyla! Je to obyčejné mleté maso a dost přesolené. Nezbylo mně nic jiného, než to trošku upravit a alespoň takto zužitkovat. Knedlíčky jsou príma a hodily by se i k rajské nebo jiné omáčce:-)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 23.08.2011                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Polévky 
                      Suroviny: Na vývar:  odřezky z vepřového masa + kosti  1 cibule  4 stroužky česneku  10 kuliček pepře  1  bobkový list  1 větší mrkev  1 kostka masoxu  pár snítek libečku a celeru  Na knedlíčky:  1 ks "tataráčku" -viz foto (ochucené ml.maso ve střívku-150 dkg)  1 malá cibule  1 celé vejce  3 PL uvařené rýže  3 PL strounanky  nasekané zelené bylinky  dle potřeby na zahuštění polohr. mouka |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový vývar s "tataráčkovými" knedlíčky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |