| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Tortilly zapečené s houbami
        Recept na Tortilly zapečené s houbami je zařazen v kategorii houby.
        K přípravě Tortilly zapečené s houbami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          3 tortilly (průměr 25 cm)  250 g nakrájených hub  4 plátky slaniny nakrájené najemno  hrst sušených hub  70 g sýru fontina-nastrouhaného , nebo jiného, který se dobře rozehřívá  20 g čerstvě nastrouhaného parmezánu  máslo na vymazání zapékací misky   sůl    Na omáčku:  35 g másla  50 g hladké mouky  ½ l plnotučného mléka  špetka muškátového oříšku  sůl.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Tortilly zapečené s houbami
      Recept na Tortilly zapečené s houbami: Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku (měla jsem o průměru 26 cm) vymažeme máslem. Předem namočené sušené houby slijeme a vodu z nich dáme do velké mísy a tortilly v ní z obou stran namočíme.   Na rozpálenou  pánev dáme slaninu a houby, včetně sušených a asi 5 minut je osmažíme. Mírně osolíme a dáme stranou. Teď si připravíme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a asi minutu mícháme. Za stálého promíchávání metličkou postupně přiléváme mléko, dokud nebude omáčka hladká. Odstavíme, přidáme špetku muškátového oříšku a mírně osolíme.   Vezmeme si zapékací misku. Na dno položíme první torttilu a přelijeme ji v tenké vrstvě omáčkou, asi 1/3 množství. Položíme další torttilu, na ni rovnoměrně rozložíme připravené houby (několik si jich necháme na ozdobení). Přelijeme 2/3 omáčky a posypeme sýrem fontina. Položíme třetí torttilu, zalijeme zbylou třetinou omáčky, posypeme nastrouhaným parmezánem a dozdobíme houbami.  Pečeme do zlatova asi 20 minut. Pak nakrájíme na porce a podáváme.
  Poznámka k receptu na Tortilly zapečené s houbami: Hledala jsem využití pro velké množství zmražených hub a vzpomněla jsem si, že něco podobného dělávala moje babička s lívanci, když byla velká úroda hub. Chutná to božsky. Tortilly jsem vyráběla sama dle receptu zizaly.    http://www.toprecepty.cz/recept/27368-domaci-pseni...      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tortilly zapečené s houbami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: rozmarynaH  (Marcela)                      
 - Datum vložení: 13.03.2014                      
 - Počet porcí: 3-4                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Houby 
                      
 - Suroviny: 3 tortilly (průměr 25 cm)  250 g nakrájených hub  4 plátky slaniny nakrájené najemno  hrst sušených hub  70 g sýru fontina-nastrouhaného , nebo jiného, který se dobře rozehřívá  20 g čerstvě nastrouhaného parmezánu  máslo na vymazání zapékací misky   sůl    Na omáčku:  35 g másla  50 g hladké mouky  ½ l plnotučného mléka  špetka muškátového oříšku  sůl
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tortilly zapečené s houbami,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tortilly zapečené s houbami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tortilly zapečené s houbami
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |