|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Švestkový chleba na špízuRecept na Švestkový chleba na špízu je zařazen v kategorii slané pečivo.
        K přípravě Švestkový chleba na špízu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300 ml vlažné vody   10  g sušeného droždí    1 PL medu  420  g pšeničné chlebové mouky    1 KL soli  hrst nasekaných sušených švestek  hrst nasekaných vlašských ořechů   dřevěné nebo kovové jehly na špízy.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Švestkový chleba na špízuRecept na Švestkový chleba na špízu:V míse ve vlažné vodě rozpustíme med a dobře rozmícháme sušené droždí.  Po částech zapracujeme mouku se solí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Na pomoučeném vále do něj zapracujeme nasekané švestky a ořechy. Vložíme do mísy vytřené olejem, přikryjeme utěrkou. Necháme kynout do zdvojnásobení objemu, cca 1 hod. Troubu předehřejeme na 200°C. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12 - 14 kousků. Z každého vyválíme váleček o síle cca 1,5 cm a délce 25-30 cm (ale řídíme se hlavně délkou špízových špejlí !!). Váleček jako šneka namotáme na špejle, konce dobře přitiskneme a na plechu s papírem pečeme cca 20 min, do zezlátnutí.  Podáváme nejlépe teplé, se saláty, pomazánkami atd.  Místo švestek a ořechů lze zapracovat i olivy, sušená rajčata, bylinky .  A ještě jeden tip: Na špejlích lze opékat i nad rozehřátým grilem, tam ale stále obracíme !! a grilujeme cca 15 min.    Pokud použijeme pekárnu, jako já, pak suroviny uložíme do nádoby v pořadí voda, med, droždí, mouka se solí a po signálu švestky a ořechy.
 
 Poznámka k receptu na Švestkový chleba na špízu:
 Upravený recept z loňského Apetitu.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestkový chleba na špízu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: senky  (Jana)                      Datum vložení: 03.06.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Slané pečivo 
                      Suroviny: 300 ml vlažné vody   10  g sušeného droždí    1 PL medu  420  g pšeničné chlebové mouky    1 KL soli  hrst nasekaných sušených švestek  hrst nasekaných vlašských ořechů   dřevěné nebo kovové jehly na špízy |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestkový chleba na špízu,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestkový chleba na špízu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestkový chleba na špízu
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |