|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Sladké adventní preclíčkyRecept na Sladké adventní preclíčky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - kynuté.
        K přípravě Sladké adventní preclíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300g polohrubé mouky  100g sádla  50g cukru  20g droždí  8 polévkových lžic mléka  1 vejce + 1 žloutek  citronová kůra  špetka soli    na rozvar:  2 lžíce cukru  1 lžíce citronové šťávy  5 lžic vody    moučkový a vanikový cukr na obalení.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Sladké adventní preclíčkyRecept na Sladké adventní preclíčky:Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout.  Přidáme mouku, zbylý cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, rozpuštěné vlažné sádlo a vypracujene těsto. Těsto je trochu tužší, je lépe ho dělat v robotu, nebo prodělat rukou.  Necháme na teplém místě kynout přibližně 2 h. Během kynutí ještě jednou proděláme.  Na pomoučeném vále si vykynuté těsto rozdělíme na cca 18 - 20g kousky, které rukou vyválíme na asi 15 cm válečky a stočíme do preclíčků.  Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 - 30 min. kynout.  V předehřáté troubě pečeme dozlatova. Ještě horké potřeme rozvarem z vody, cukru a citronové šťávy a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
 
 Poznámka k receptu na Sladké adventní preclíčky:
 Zdroj - pořad Kluci v akci.  V původním receptu bylo méně mléka, 2 lžíce jsem přidala a v rozvaru jsem jednu lžíci vody vyměnila za citronovou šťávu.  Preclíčky jsou moc chutné, lehoučké a krásně křupavé.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sladké adventní preclíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: mysulka  (Lenka)                      Datum vložení: 03.02.2012                      Počet porcí: 30 - 32 ks                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Kynuté 
                      Suroviny: 300g polohrubé mouky  100g sádla  50g cukru  20g droždí  8 polévkových lžic mléka  1 vejce + 1 žloutek  citronová kůra  špetka soli    na rozvar:  2 lžíce cukru  1 lžíce citronové šťávy  5 lžic vody    moučkový a vanikový cukr na obalení |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sladké adventní preclíčky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sladké adventní preclíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sladké adventní preclíčky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |