|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Polévka s uzenou paprikou a mlékemRecept na Polévka s uzenou paprikou a mlékem je zařazen v kategorii polévky.
        K přípravě Polévka s uzenou paprikou a mlékem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300 g vařených brambor nakrájených na kostičky  1  nožička klobásy (zde maďarská koňská)  2 nožičky párku  2 lžičky  sladké papriky  4 lžíce oleje (sádla)  1 střední cibule nakrájená najemno  2 lžíce hladké mouky  300 ml mléka  2 kostičky masoxu  1 lžíce jemné uzené papriky  sůl, pepř, mletý kmín  1 lžíce majoránky  1 - 2 stroužky prolisovaného česneku  v případě potřeby lze dohustit instantní jíškou  cca 1 litr vody.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Polévka s uzenou paprikou a mlékemRecept na Polévka s uzenou paprikou a mlékem:Cibulku zpěníme na oleji dorůžova, přidáme mouku a jíšku, necháme lehce zasmahnout. Pak po troškách přidáváme studenou vodu a mícháme, aby nevznikly hrudky, přisypeme obyčejnou papriku, rychle promícháme a přidáme mléko s masoxem. Necháme 15 minut provařit. Pak vsypeme brambory. Na trošce oleje osmahneme uzeninu nakrájenou na tenká kolečka a nakonec k ní přidáme uzenou papriku, mletý kmín a vše vložíme do polévky. Dochutíme pepřem, česnekema, majoránkou a případně dosolíme.
 
 Poznámka k receptu na Polévka s uzenou paprikou a mlékem:
 Byla to dnešní "rychlopolívka". Určitě je lepší místo masoxu použít hovězí vývar, ale já potřebovala honem nějakou časově nenáročnou a teplou svačinku, tak jsem volila "instantní" cestu. Brambory zbyly od oběda, bez obav ale použijte i syrové a dejte je do vývaru vařit do změknutí.  P.S: Pečivo, které je na obrázku, jsou skvělé domácí tatarkové bagetky podle Cathleen :-)http://www.toprecepty.cz/recept/7864-tatarkove-bag...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Polévka s uzenou paprikou a mlékem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: danielle72  (Daniela)                      Datum vložení: 30.06.2013                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Polévky 
                      Suroviny: 300 g vařených brambor nakrájených na kostičky  1  nožička klobásy (zde maďarská koňská)  2 nožičky párku  2 lžičky  sladké papriky  4 lžíce oleje (sádla)  1 střední cibule nakrájená najemno  2 lžíce hladké mouky  300 ml mléka  2 kostičky masoxu  1 lžíce jemné uzené papriky  sůl, pepř, mletý kmín  1 lžíce majoránky  1 - 2 stroužky prolisovaného česneku  v případě potřeby lze dohustit instantní jíškou  cca 1 litr vody |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na polévka s uzenou paprikou a mlékem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Polévka s uzenou paprikou a mlékem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Polévka s uzenou paprikou a mlékem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |