|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Žemlovo - játrový knedlíkRecept na Žemlovo - játrový knedlík je zařazen v kategorii přílohy.
        K přípravě Žemlovo - játrový knedlík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4 housky nebo jiné bílé pečivo - 200 g, 200 g kuřecích jater, 15 g sádla nebo oleje, 20 - 25 g cibule, sůl, mletý pepř, 3 velké stroužky česneku - i více dle chuti, majoránka, zhruba 150 ml mléka, 2 větší vejce, 40 g hrubé mouky.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Žemlovo - játrový knedlíkRecept na Žemlovo - játrový knedlík:Na tuku necháme zpěnit cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená játra a chvíli za častého míchání restujeme a pak necháme trošku zchladnout. Pečivo nakrájíme na kostky, zvlhčíme mlékem s rozkvedlanými žloutky, mléko si dáme dle potřeby, může ho být i trošku víc. Pečivo je lepší použít den staré ale vláčné. Pak přidáme játra, sůl, prolisovaný česnek, mletý pepř, majoránku, mouku a sníh z bílků. Vše smícháme a hmotu buď dáme do sáčku na přípravu tlačenky o menším průměru nebo na vaření použijeme fólii, jako v mém případě. Folii si rozprostřeme na zvlhčenou pracovní desku - neklouže, dáme na ni hmotu do tvaru podlouhlé šišky, pevněji smotáme a konce zakroutíme nebo svážeme. Vložíme do vařící vody a vaříme podle velikosti zhruba 20 - 25 minut, jednou v průběhu varu otočíme. Pak knedlíky vyjmeme a fólii odstraníme - rozřízneme.
 
 Poznámka k receptu na Žemlovo - játrový knedlík:
 Recept jsem kdysi viděla v nějakém časopise - sešitku, byl od paní Brouskové, manželky známého herce. Já jsem dělala jiným postupem a recept jsem si poupravila. Myslím, že se k němu už nemusí ani dávat nic jiného, než zeleninový salát. My měli jak ten, tak i kuřecí přírodní stehenní řízky s trochou zahuštěné šťávy, maso bylo ochucené jen pepřem a česnekem.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Žemlovo - játrový knedlík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Merylas                      Datum vložení: 19.02.2012                      Počet porcí: 5                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Přílohy 
                      Suroviny: 4 housky nebo jiné bílé pečivo - 200 g, 200 g kuřecích jater, 15 g sádla nebo oleje, 20 - 25 g cibule, sůl, mletý pepř, 3 velké stroužky česneku - i více dle chuti, majoránka, zhruba 150 ml mléka, 2 větší vejce, 40 g hrubé mouky |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Žemlovo - játrový knedlík,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Žemlovo - játrový knedlík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Žemlovo - játrový knedlík
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |