| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Ždímané sádlové těsto
        Recept na Ždímané sádlové těsto je zařazen v kategorii domácí pekárna.
        K přípravě Ždímané sádlové těsto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          220 ml vody, 40 g (2 lžíce) cukru, 30 g (3 veliké lžíce) oleje, špetka soli, 150 g polohrubé mouky, 280 g hladké mouky, 25 g droždí  Na potření mezi pláty těsta asi 70-80 g změklého sádla..       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Ždímané sádlové těsto
      Recept na Ždímané sádlové těsto: suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a použijeme program Těsto.  Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 15 minut odpočinout.  Pak každou z nich rozválíme na stejně veliký obdélník, potřeme prochladlým rozpuštěným sádlem (kromě uzoučkých okrajů) a zakryjeme dalším dílem. Ten opět potřeme a zakryjeme....opakujeme až k poslednímu dílu.  Nejvrchnější, pátý obdélník nepotíráme. Okraje na všech čtyřech stranách stiskneme k sobě, spojíme a celý plát srolujeme jako závin.  Chytneme ho na koncích do rukou a zkroutíme jako když ždímáme prádlo.     A máme připraveno k použití. Např. rozválet a naplnit jablky s rozinkami a skořicí a upéct jako závin.
  Poznámka k receptu na Ždímané sádlové těsto: Pečivo z tohoto těsta vypadá na řezu jako plundrové....      Zdroj: www.primapekarna.estranky.cz      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ždímané sádlové těsto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: cathleen                      
 - Datum vložení: 04.04.2011                      
 - Počet porcí: n/a                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Domácí pekárna 
                      
 - Suroviny: 220 ml vody, 40 g (2 lžíce) cukru, 30 g (3 veliké lžíce) oleje, špetka soli, 150 g polohrubé mouky, 280 g hladké mouky, 25 g droždí  Na potření mezi pláty těsta asi 70-80 g změklého sádla.
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Ždímané sádlové těsto,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ždímané sádlové těsto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ždímané sádlové těsto
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |