|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Zázvorová limonáda z čerstvého zázvoruRecept na Zázvorová limonáda z čerstvého zázvoru je zařazen v kategorii nápoje.
        K přípravě Zázvorová limonáda z čerstvého zázvoru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 4 litry převařené vody - vodu nechat vlažnou  300g čerstvého  zázvoru - oprat, očistit, nastrouhat, nebo rozmixovat  250 - 300g (podle chuti, dala jsem 240g a stačilo to) cukru krystal, nebo třtinového cukru, nebo medu,  2 citrony zbavené kůry, nakrájet na kolečka, bez pecek  1 citron dobře umytý i s kůrou, nakrájet na kolečka, bez pecek  Vinné kvasinky 1/2 sáčku (koupit v drogerii)  Živná sůl 1/2 sáčku (koupit v drogerii).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Zázvorová limonáda z čerstvého zázvoruRecept na Zázvorová limonáda z čerstvého zázvoru:Postup:  Do 5 litrové sklenice dáme nastrouhaný zázvor, zalijeme vlažnou vodou, přidáme citrony, cukr, kvasinky a živnou sůl.  Necháme odležet 24 hodin (nejdéle 28 hodin).  Přecedíme přes plátno, nalijeme do lahví.  Uchováváme v chladnu.
 
 Poznámka k receptu na Zázvorová limonáda z čerstvého zázvoru:
 Použití zázvoru můžeme ještě jednou opakovat:  Citrony vyhodíme a dáme nové, přidáme cukr, vlažnou vodu, kvasinky a necháme tentokrát uležet   48 hodin. Opět přecedíme a dáme do lahví a do chladna.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zázvorová limonáda z čerstvého zázvoru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Betyna  (Marcela)                      Datum vložení: 08.05.2012                      Počet porcí: 4 litry                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Nápoje 
                      Suroviny: 4 litry převařené vody - vodu nechat vlažnou  300g čerstvého  zázvoru - oprat, očistit, nastrouhat, nebo rozmixovat  250 - 300g (podle chuti, dala jsem 240g a stačilo to) cukru krystal, nebo třtinového cukru, nebo medu,  2 citrony zbavené kůry, nakrájet na kolečka, bez pecek  1 citron dobře umytý i s kůrou, nakrájet na kolečka, bez pecek  Vinné kvasinky 1/2 sáčku (koupit v drogerii)  Živná sůl 1/2 sáčku (koupit v drogerii) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zázvorová limonáda z čerstvého zázvoru,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zázvorová limonáda z čerstvého zázvoru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zázvorová limonáda z čerstvého zázvoru
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |