|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vynikající kysané zelí -vánočníRecept na Vynikající kysané zelí -vánoční je zařazen v kategorii ostatní.
        K přípravě Vynikající kysané zelí -vánoční budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 3 pytlíky kysaného zelí (nejlépe Tuřanského nebo domácího), jedno uzené žebro nebo pěkně prorostlý uzený bůček, několik kuliček  pepře,  nového  koření, sůl,jeden  bobkový list, olej, mouka.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vynikající kysané zelí -vánočníRecept na Vynikající kysané zelí -vánoční:Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem / uzeným pěkně prorostlým bůčkem nebo obojím/ a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. /já většinou menší půlku zelí propláchnu pod tekoucí vovou a vodu ze zbylého nepropláchnutého zelí odleju bokem a potom přidávám až nakonec, aby to nebylo moc kyselé./ Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme, zahustíme zásmažkou a okořeníme solí /můžeme i mírně podravkou/.  Podáváme s chlebem, ale dá se to i s knedlíkem. Je to velmi jednoduché a moc dobré! U nás doma se toto dělá pouze na vánoce a v chladu to vydrží celé vánoční svátky. Bez toho by u nás nebyly vánoce.
 
 Poznámka k receptu na Vynikající kysané zelí -vánoční:
 Mezi svátky, když není čas, tak je to výborná svačinka nebo večeře, která je vždy po ruce. Pokud máte chladnější místo,/špajz, komora/ tak vám to vydrží v hrnci celé svátky. My vaříme cca 5 litrový hrnec.   Vždy jsme začli vařit na Štědrý den a koštovali jsme až po půlnoci, protože o štědrém dni se nesmí maso. Na druhý den se dodělalo. Až uvařím, tak přidám foto.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vynikající kysané zelí -vánoční, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: BILKOVAI  (Iveta Bílková)                      Datum vložení: 11.02.2010                      Počet porcí: cca 35 kousků                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Ostatní 
                      Suroviny: 3 pytlíky kysaného zelí (nejlépe Tuřanského nebo domácího), jedno uzené žebro nebo pěkně prorostlý uzený bůček, několik kuliček  pepře,  nového  koření, sůl,jeden  bobkový list, olej, mouka |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vynikající kysané zelí -vánoční,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vynikající kysané zelí -vánoční - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vynikající kysané zelí -vánoční
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |