| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Vídeňský knedlík
        Recept na Vídeňský knedlík je zařazen v kategorii přílohy.
        K přípravě Vídeňský knedlík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          500 g včerajších žemlí/housky/veky, 50 g masla, 1 vajce, 2 žltky, 250 ml mlieka, 1 malá cibuľa, petržlenová vňať, 30 g hrubej múky, maslo na potretie    Niekde ešte pridávajú trošku mletého čierneho korenia a muškátového kvetu..       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Vídeňský knedlík
      Recept na Vídeňský knedlík: Zemle pokrájame na kocky a necháme ich voľne preschnúť niekoľko hodín v mise - nie v trúbe! V miske rozšľaháme mlieko, vajce, žltky a soľ. Na masle orestujeme na jemno pokrájanú cibuľu, posekanú petržlenovú vňať a necháme vychladnúť. Pridáme k žemliam, zalejeme mliečno-vaječnou zmesou, necháme 1 hodinu odpočívať a jedenkrát ich opatrne premiešame. Potom z ľahka primiešame múku. Vlhkými rukami vytvarujeme dve knedle, ktoré zabalíme do predtým namočenej, vyžmýkanej a maslom potretej utierky. Zaviažeme oba jej konce a vložíme do vriacej osolenej vody. Ja som knedle zabalila do maslom vymazaného alobalu, konce som utiahla ako salonku. Varíme 30-35 minút, 1x otočíme a vyberieme. Hotovú knedľu krájame niťou na plátky, ktoré potrieme rozpusteným maslom. Ak ich podávame samostatne posypeme ich strúhaným syrom. Pravé viedenské knedle sú však guľaté, z cesta formujeme vlhkými rukami guľté knedle o priemere 5-7 cm, ktoré varíme pomalým varom 20 minút, počas varenia viackrát otočíme, uvarené vyberieme dierovanou naberačkou, dáme odsať na papierovú utierku a rozkrojíme niťou na polovicu, aby sa mohli odpariť. Ak sa podávajú ako samostatné jedlo, posypú sa strúhaným syrom alebo sa obalia strúhankou osmaženou na masle - vhodné ako diétne jedlo. Ako príloha sa podávajú k rôzne upravenému mäsu na šťave a k rôzne upravenej zelenine na šťave.
  Poznámka k receptu na Vídeňský knedlík: Zdroj: Medzinárodná kuchárka, českej autorky Juliany A. Fialovej. Krajina pôvodu receptu: Rakúsko. Známy recept aj v štátoch strednej Europy. Odporúčam variť v alobale.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vídeňský knedlík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Meszarosovabolya                      
 - Datum vložení: 05.01.2011                      
 - Počet porcí: 1 dávka                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Přílohy 
                      
 - Suroviny: 500 g včerajších žemlí/housky/veky, 50 g masla, 1 vajce, 2 žltky, 250 ml mlieka, 1 malá cibuľa, petržlenová vňať, 30 g hrubej múky, maslo na potretie    Niekde ešte pridávajú trošku mletého čierneho korenia a muškátového kvetu.
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vídeňský knedlík,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vídeňský knedlík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vídeňský knedlík
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |