|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PHRecept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
        K přípravě Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 400 - 500 g vepřového masa - měla jsem plecko, sůl, hrubě drcený pepř, 60 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, 150 g mrkve, 1 menší  bobkový list, menší kousek  skořice, 2 dl vody.  Po 3 hodinách přidáme 1,5 dl horké vody, 20 g hladké mouky rozkvedlané v 1 dl vody a těsně před ukončením přípravy 1 dl sladké 12% smetany, můžeme dát trochu trošku moučkového cukru..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PHRecept na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH:Na dno PH dáme rajčatový protlak, velmi jemně nasekanou cibuli, 2 dl vody, mírně osolíme a zamícháme. Přidáme na menší hranolky nakrájenou mrkev a koření. Na tento základ dáme plátky masa, které jsme osolili a posypali hrubě drceným pepřem. PH zapneme na 2 stupeň. Asi 30 až 40 minut před předpokládaným koncem přípravy přidáme 1,5 dl horké vody a vše zahustíme 20 g mouky rozmíchané v 1 dl vody. Šťávu promícháme a necháme dále vařit. Chvíli před vypnutím PH zjemníme sladkou smetanou, ale můžeme i vynechat a dochutíme. Já jsem mírně dosladila. Můžeme použít i jiné své oblíbené koření.  Já chtěla více šťávy k těstovinám, kdo tolik nepotřebuje, tak dá méně jak mouky, tak i vody.
 
 Poznámka k receptu na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH:
 S pomalým hrncem teprve začínám a tak se učím a zkouším. Myslím, že by šlo zahustit i místo moukou, troškou Solamylu, ale to taky až úplně ke konci přípravy, dlouho nevařit a hned podávat. Někdo je třeba po dobu vaření mimo domov.  Samozřejmě že místo záklechtky se může použít jíška. Někdo má třeba i instantní, já ty, co se kupují nepoužívám.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Merylas                      Datum vložení: 09.09.2011                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Pomalý hrnec 
                      Suroviny: 400 - 500 g vepřového masa - měla jsem plecko, sůl, hrubě drcený pepř, 60 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, 150 g mrkve, 1 menší  bobkový list, menší kousek  skořice, 2 dl vody.  Po 3 hodinách přidáme 1,5 dl horké vody, 20 g hladké mouky rozkvedlané v 1 dl vody a těsně před ukončením přípravy 1 dl sladké 12% smetany, můžeme dát trochu trošku moučkového cukru. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z ph,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |