|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vepřová zázvorová pečeněRecept na Vepřová zázvorová pečeně je zařazen v kategorii pro začátečníky.
        K přípravě Vepřová zázvorová pečeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1000 g vepřového masa(měla jsem plec), 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce celého kmínu, 1 vodorovná lžíce  zázvoru, 1 lžíce hladké mouky, sůl, voda..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vepřová zázvorová pečeněRecept na Vepřová zázvorová pečeně:Maso si omyjeme, vysušíme, osolíme a v pekáči posypeme zázvorem a kmínem, podlijeme 200 ml vody, přikryjemeš a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C. Po 1/2 hodině posypeme okolo masa nakrájenou cibulí na menší kousky a česnekem na plátky, znova poslijeme 100 ml vody a šťávou přelijeme i maso, které otočíme(spodní část nahoru) a dáme znova přikryté péct. Po další 1/2 hodině maso otočíme na původní stranu a šťávu podlijeme vodou, ve které jsme rozšlehali mouku a promícháme, pekáč necháme bez přikrytí, aby se nám udělala pěkná kůrka a další 1/2 hodinku dopékáme, než bude maso zcela měkké(to vyzkoušíme třeba vidličkou) a několikrát promícháme šťávu a aby jí bylo dost, můžeme ještě přilít trochu vody. Po upečení si maso dáme na prkýnko a nakrájíme ho na plátky.
 
 Poznámka k receptu na Vepřová zázvorová pečeně:
 Podávala jsem s domácíma knedlíkama a dušeným hlávkovým zelím. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového a trochu jinak. Udělala jsem moc dobře a zázvor udělal výbornou chuť-jinak už ho péct nebudu!
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová zázvorová pečeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Bibinka  (Janinka)                      Datum vložení: 08.11.2011                      Počet porcí: 4-6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Pro začátečníky 
                      Suroviny: 1000 g vepřového masa(měla jsem plec), 1 velká cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžíce celého kmínu, 1 vodorovná lžíce  zázvoru, 1 lžíce hladké mouky, sůl, voda. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová zázvorová pečeně,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová zázvorová pečeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová zázvorová pečeně
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |