|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Velikonoční medovníčkyRecept na Velikonoční medovníčky je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo - perníky.
        K přípravě Velikonoční medovníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 750 g hladké mouky  2 lžičky jedlé sody  2 lžičky  perníkového koření  1 lžíce kakaa (nemusí být)  80 g tuku (Stella, másla..)  120 g medu  250 g moučkového cukru  4 vejce  3 lžíce rumu  citronová kúra z 1 citronu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Velikonoční medovníčkyRecept na Velikonoční medovníčky:Mouku smíchání s kořením, přesátým kakaem a jedlou sodou. Tuk lehce rozpustíme s medem a vlahý  nalijeme do směsi s moukou. Přidáme celá vejce, moučkový cukr, rum a citronovou kúru.  Zpracujeme těsto, které nemusíme nechávat uležet, ale klíďo můžeme. Rozválíme na plát, vypichujeme tvary, dáváme na pečící papír a pečeme v troubě asi na cca 175 stupnů asi 6-7 minut, podle velikosti a tlouštce rozváleného těsta. Po vytažení z trouby ihned potřeme rozšlehaným vejcem. Necháme "vydýchat" minim. do druhého dne a pak můžeme zdobit bílkovou polevou.    POLEVA: na 1 bílek: cca 150 g moučkouvého-dvakrát přesátého cukru, 1 lžička solamylu, 1 lžička citronové štávy - vše utřeme vařečkou RUČNĚ! dokud se poleva správně netáhne. Zkusíme trošku do zdobícího sáčku a můžeme začít.  RADA: aby jste nemuseli bílek pracně přesívat přes sítko, krásně se procedí přes silonovou punčošku ;-)
 
 Poznámka k receptu na Velikonoční medovníčky:
 Děkuji za přivítání  Já je dělám na Vánoce i na Velikonoce. Někdo by řekl stereotyp-ale já říkám ověřený!  Možná najdu ještě nějaké vánoční perníčky-ozdobené...  PS: Jj, na Velikonoce je to zdobení veselejší a vypadá přeci jen trochu jinak. Ale zase k jídlu je lepší nezdobit-není to pak tak líto je spapat!
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční medovníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Moncik                      Datum vložení: 07.06.2011                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo - Perníky 
                      Suroviny: 750 g hladké mouky  2 lžičky jedlé sody  2 lžičky  perníkového koření  1 lžíce kakaa (nemusí být)  80 g tuku (Stella, másla..)  120 g medu  250 g moučkového cukru  4 vejce  3 lžíce rumu  citronová kúra z 1 citronu |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční medovníčky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční medovníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční medovníčky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |