|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Svíčková omáčka trochu jinakRecept na Svíčková omáčka trochu jinak je zařazen v kategorii omáčky.
        K přípravě Svíčková omáčka trochu jinak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Na zaklad: 4 velke mrkve, 1 velka nebo 2 male petrzele, 1/2 celeru, 1 cibule 70 ml vinneho octa, 150 g vyvaru, 30 g masla, sul, 200-300 ml smetany     Na dochuceni: 4 hrebicky, 6 zrnek celeho pepre, 3  bobkove listy, 2 cm cerstveho  zazvoru, 2 snitky cerstveho nebo spetku suseneho  tymianu, lzicka cukru, kura z 1 citronu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Svíčková omáčka trochu jinakRecept na Svíčková omáčka trochu jinak:Zeleninu a zazvor ocistime a nakrajime na male kousky. Cibuli nasekame nadrobno. Do hrnce dame maslo a vhodime kostku cukru. Nechame zkaramelizovat a pote pridame cibuli, hrebicek, cely pepr, zazvor a cca 1-2 minuty restujeme. Pote pridame korenovo zeleninu, bobkove listy, citronovou kuru a snitku tymianu, zalijeme teplym vinnym octem a vyvarem. Prikryjeme poklickou a za obcasneho michani varime do zmeknuti zeleniny. Ocet v zadnem pripade nevynechavame, doda omacce jeji charakteristickou chut a usnadni dalsi dochucovani. Po uvareni zeleniny jsou dve moznosti. Bud vse propasirujeme pres jemne sitko nebo odstranime veskere koreni a zbytek rozmixujeme na hladkou kasi. Pri druhe variante nebude omacka uplne hladka a tekuta, ale bude mit vyraznejsi chut. Propasirovanou nebo rozmixovanou zeleninu vlijeme zpet do kastrolu a za staleho michani vlijeme smetanu, pripadne dochutime soli a par kapkami citronu. Podavame s knedliky a muzeme ozdobit brusinkami, citronem a slehackou. Jako vegetarian podavam s pecenym bilym tofu namarinovanem v sojove omacce.
 
 Poznámka k receptu na Svíčková omáčka trochu jinak:
 Luci,vyzkoušela jsem Tvoji omáčku se zázvorem,zajímavá chuť ale dobrá+6
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková omáčka trochu jinak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Lucasinka  (Lucie Kubikova)                      Datum vložení: 11.05.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Omáčky 
                      Suroviny: Na zaklad: 4 velke mrkve, 1 velka nebo 2 male petrzele, 1/2 celeru, 1 cibule 70 ml vinneho octa, 150 g vyvaru, 30 g masla, sul, 200-300 ml smetany     Na dochuceni: 4 hrebicky, 6 zrnek celeho pepre, 3  bobkove listy, 2 cm cerstveho  zazvoru, 2 snitky cerstveho nebo spetku suseneho  tymianu, lzicka cukru, kura z 1 citronu |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková omáčka trochu jinak,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková omáčka trochu jinak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková omáčka trochu jinak
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |